Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Türkmenistan’ın bağımsızlık günü Kiev’de coşkuyla kutladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türkmenistan’ın bağımsızlığını kazanmasının 22. yıldönümü münasebetiyle Türkmenistan’ın Kiev Büyükelçiliği tarafından resepsiyon verildi.
Ukrayna Devlet Konukevi’nde gerçekleşen resepsiyona; Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yuriy Boyko, Ukrayna Kültür Bakanı Leonid Novohatko, Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Viktor Mayko, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, üst düzey devlet erkanı, diplomatik misyon şefleri, resmi kurum çalışanları, akademisyenler, sanatçılar ve Türkmen öğrencileri katıldı.

Ukrayna ve Türkmenistan’ın milli marşlarının okunması ile başlayan resepsiyonun açılış konuşmasını Türkmenistan’ın Kiev Büyükelçisi Nurberdi Amanmuradov yaptı. Amanmuradov ülkesinde bağımsızlık sonrası yapılan kalkınma hamlelerini anlattı. Türkmenistan’ın hızla geliştiğini ifade eden Nurberdi Amanmuradov, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov liderliğinde hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi.

Ukrayna ile Türkmenistan arasındaki ikili ilişkileri değerlendiren Yuriy Boyko ise iki ülkenin dostane ve stratejik ilişkilerinin olduğunu, zor zamanlarda hep birbirlerini desteklediklerini söyledi. Türkmenistan’ın bağımsızlık bayramını kutlayan Boyko, karşılıklı güven ve iyi niyete dayanan işbirliğinin gelecekte de artarak devam etmesini diledi.

Davetliler konuşmalarında iki ülke arasında işbirliğinin her yönüyle geliştiğini ve iki ülkenin uluslararası arenada hep birbirlerini desteklediğini dile getirdi.

Türkmenistan, 27 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]