Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Alman General: ‘5 yıl içinde Rusya’yla savaşa hazır olmalıyız’

Savaş Almanya'ya geliyor...

Almanya’nın en yüksek rütbeli askeri General Carsten Breuer, bugün Alman gazetesi Welt Am Sonntag ile yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Breuer, Almanya’nın önümüzdeki beş yıl içinde Rusya ile olası bir savaşa hazır olmak için askeri hazırlığını artırması gerektiğini söyledi.

NATO, Rusya’nın Ukrayna’yı tam kapsamlı işgalinin başlangıcından bu yana kapasitelerini ve hazırlıklarını güçlendirdi. Savaşın ittifakla Rusya arasında topyekûn bir çatışmaya dönüşmesi ihtimali şu ana kadar önlenmiş olsa da Batı’nın bunun hâlâ bir olasılık olabileceğini tam olarak kabul etmediğine dair endişeler var.

The Kyiv Independent’ta yer alan habere göre, birçok NATO komutanı ve diğer ittifak liderleri son aylarda böyle bir savaşın tehlikeleri ve bunun Avrupa çapında ne gibi etkileri olabileceği konusunda giderek daha keskin ifadelerle uyarılarda bulundular.

Almanya’nın en yüksek rütbeli askeri General Carsten Breuer, bugün Alman gazetesi Welt Am Sonntag ile yaptığı röportajda, Almanya’nın önümüzdeki beş yıl içinde Rusya ile olası bir savaşa hazır olmak için askeri hazırlığını artırması gerektiğini söyledi.

ALMANYA SAVUNMA BAKANI DA UYARMIŞTI
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius Ocak ayında Rusya ile önümüzdeki beş ila sekiz yıl içinde bir savaşın çıkabileceğini söylemiş ve üst düzey bir Alman NATO generali, böyle bir çatışma durumunda Rus füzelerinin muhtemelen Almanya’yı hedef alabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Resmi unvanı Alman Silahlı Kuvvetleri Genel Müfettişi olan Breuer, Welt Am Sonntag’a Rusya’nın hem askeri potansiyele sahip olduğunu hem de saldırganlığını Ukrayna’nın ötesine genişletme niyetinde olduğunu söyledi.

Almanya’nın 2022’deki yavaş başlangıcın ardından önemli ölçüde artan Ukrayna’ya desteği konusunda Breuer, “Hiçbir yerde bilinçli bir yardım sınırlaması olduğunu gerçekten göremiyorum” dedi. Breuer, tek sınırlayıcı faktörün Almanya’nın geliştirilmesi gereken sanayi kapasitesi olduğunu söyledi.

Breuer ayrıca, Almanya’nın ordusu olan Bundeswehr’in mevcut sayısının da mevcut 180 bin civarındaki personel sayısının 200 binin üzerine çıkması gerektiğini söyledi.

RUSYA, EN AZ BEŞ YIL DAHA UKRAYNA’DA SAVAŞACAK!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Mart 2023’te Moskova’da yaptığı toplantıda Çinli mevkidaşı Xi Jinping’e, Rusya’nın Ukrayna’da “en az beş yıl boyunca savaşacağını” söylediğini iddia edildi. Ayrıca Putin, Xi’den0 Rusya yanlısı tutumunu değiştirmemesini istedi.

PEKİ NEDEN?

Rusya, uzun süren bir savaşla Çin’in daha iyi silahlanması için zaman kazandıracak.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]