Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[LiNK] Ukrayna, Ekonomik Özgürlükler listesinde 163. oldu

Amerikan Heritage Foundation tarafından geleneksel olarak yapılan yıllık “özgür ekonomiler” araştırmasında Ukrayna yine “baskıcı ekonomiler” kategorisinde.

Özbekistan, Türkmenistan, İran, Kuzey Kore’yi geride bırakan Ukrayna, 179 ülkenin incelendiği Özgür Ekonomi liginde 163. sıraya yerleşti. Türkiye ise altı basamak düşüşle 73.’lüğe indi.

Ukrayna söz konusu araştırmada 2010 yılında 164. sırayı alırken 2009’da ise 162. sıradaydı. Baskıcı ekonomi kategorisinde Ukrayna’nın kuzey komşusu Belarus’un 11 basamak yukarıda 153. sırada olması dikkat çekti. Rusya ise bir basamak gerileyerek 144. sıraya yerleşti.

Reytingdeki dünyanın en serbest ekonomisi ise yine Hong Kong oldu. Hong Kong’u Singapur, Avustralya, Yeni Zelanda ve İsviçre takip etti.

Raporda dünya genelinde ekonomik özgürlüklerin durumunun giderek kötüleştiği açıklandı.

Eski Sovyetler Birliği cumhuriyetlerin arasında ise en serbest ekonominin; Estonya’da olduğu görüldü genel reytingde 16 sırada ve Finlandiya, İsveç ve Almanya gibi ülkelerin de önünde.

Rapora bu linkten: http://www.heritage.org/index/Ranking ulaşılabiliyor.

Haritayı indirmek buraya için tıklayınız

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]