Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Genelkurmaybaşkanı’nın asistanı hediye edilen el bombasının pimini çocuğunun yanında çekti.

Zalujniy'nin yardımcısının ölümü üzerine İçişleri Bakanlığı Bakanı: Çocuğun elinden el bombasını pimini çekti

Ukrayna Genelkurmaybaşkanı Valeriy Zalujniy’in asistanı olarak çalışan 39 yaşındaki Binbaşı Gennadiy Çastyakov (merhum) 6 Kasım Pazartesi akşamı, Kıyiv bölgesinin Çayka köyündeki evinde meydana gelen el bombası patlaması sonucu hayatını kaybetti. 13 yaşındaki oğlu ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Ukrayna İçişleri Bakanı İhor Klımenko, Binbaşı Gennadiy Çastyakov’un kendisine hediye edilen bir el bombasının pimini çekerek trajik patlamaya neden olduğunu söyledi.

Klımenko: “Çaykay’daki trajedi, ‘kaynaklardan’ gelen çeşitli bilgilerle gelişmeye başlıyor. Bu nedenle resmi olarak şunu bildiriyorum:

İlk soruşturma sonucunda trajedinin nasıl gerçekleştiğini aydınlatmak mümkün oldu. Bugün merhum Binbaşı Çastyakov’un doğum günüydü. İşten eve meslektaşlarından aldığı hediyelerle döndü ve bunları ailesine göstermeye başladı. İçinde el bombası bulunan bir kutu çıkardı ve mühimmatı oğluna göstermeye başladı. Bunlar yeni Batı modelinin el bombalarıydı.

Önce oğul cephaneyi alıp yüzüğü çevirmeye başladı. Daha sonra asker el bombasını çocuğun elinden aldı ve yüzüğü çıkardı, bu da trajik bir patlamaya yol açtı.”

Ayrıca Klımenko, polisin dairesinde buna benzer patlamamış 5 el bombası daha bulduğunu doğruladı. İncelemeye gönderildi.

Bakanın açıklamasına göre polis, ölümcül hediyeyi veren asker arkadaşını buldu. Daha önce ofisinin arandığı ve benzer 2 el bombasının ele geçirildiği öğrenildi. Soruşturma genişletilerek devam etmekte.

Bakan, resmi olmayan bilgilerin yayılmaması ve soruşturmanın resmi sonuçlarının beklenmesi yönünde çağrıda bulundu.

Zalujny, asistanı Çastyakov’un trajik koşullar altında öldüğünü doğruladı ve aileye başsağlığı diledi.
Merhum Çastyakov’un eşi, kocasının elinde patlayan el bombasının eve getirdiği hediye çantasının içinde olduğunu söyledi.

Chastyakov doğum gününü 6 Kasım’da kutladı.

Genelkurmay’daki kaynaklar, Çastyakov’un Odesa’daki Harp Akademisi’nden mezun olduğunu ve bir el bombasının nasıl kullanılacağını tam olarak bildiğini belirtti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]