Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İsrail, 14 Mayıs’ı kutlamaya hazırlanıyor.

İsrail, 74. Bağımsızlık Günü'nü kutlamaya hazırlanıyor: Koronavirüs kısıtlamaları altında düzenlenecek kutlamalar, yine de coşku dolu geçecek

İsrail’in bağımsızlık günü, 14 Mayıs 1948 tarihinde İsrail Devleti’nin kurulduğu günü kutlamak için her yıl 14 Mayıs’ta kutlanır. Bu tarih aynı zamanda İbrani takvimine göre İyar ayının 5. günüdür ve “Yom Ha’atzmaut” olarak da adlandırılır. İsrail halkı, bu günde genellikle kutlamalar, şenlikler, havai fişek gösterileri ve diğer etkinlikler düzenleyerek bu önemli günü kutlarlar.

İsrail’in bağımsızlık süreci nasıldı?

İsrail’in bağımsızlık süreci oldukça karmaşıktı ve uzun yıllara yayıldı. İsrail Devleti’nin kuruluşu, Yahudi halkının yıllar boyunca kendi topraklarında yaşama arzusu, Filistin bölgesindeki siyasi ve etnik çatışmalar ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası siyasi atmosferin değişmesi gibi faktörlerin bir sonucuydu.

20. yüzyılın başlarında, Yahudi göçmenler Filistin bölgesine akın etmeye başladı. Bu göç dalgası, 1940’larda Yahudi göçmenlerin sayısının hızla artmasıyla birlikte arttı ve bölgedeki Araplarla gerginliklerin artmasına yol açtı. 1947’de Birleşmiş Milletler, Filistin bölgesinin Yahudi ve Arap devletleri olarak iki ayrı devlete bölünmesi planını kabul etti.

Ancak, Arap ülkeleri bu plana karşı çıktı ve 1948’de İsrail Devleti’nin kurulmasıyla sonuçlanan bir savaş başlattılar. İsrail, bu savaşta galip geldi ve sınırlarını genişletti. Bu savaştan sonra, İsrail devleti uluslararası toplum tarafından tanındı ve Birleşmiş Milletler’in üyesi oldu.

İsrail’in bağımsızlık süreci, bu ve daha sonraki savaşlarla birlikte devam etti ve hala devam etmektedir. İsrail, bölgedeki Araplarla ve diğer komşu ülkelerle olan ilişkilerini yönetmek için diplomatik çabalara devam etmektedir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]