Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Savcı, yolsuzlukla suçladığı Ukrayna İnterpol Başkanı Vasıl Nevolya’yı mahkemeye getirtemedi

Ukrayna'da yolsuzlukla mücadelede mesafe kat edilemiyor....

Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesi (VAKS), Özel Yetkili Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı (SAP) savcısının sanığa karşı davayı savunma talebini değerlendirdi ve kabul etmedi.

Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesi, Özel Yetkili Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı’nın güvenilmez mal varlığı beyanında bulunmakla suçladığı Emniyet Teşkilatının Uluslararası Polis İşbirliği (İNTERPOL) Departmanı Başkanı, Vasıl Nevolya’yı zorla mahkemeye getirilmesini reddetti.

SAP iddianamesine göre, Ukrayna’daki Interpol Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Vasıl Nevolya’nın, 2020 için devlet veya yerel özyönetim işlevlerini yerine getiren yetkili bir kişinin (memurların) yıllık mal varlığı beyannamesine yanlış bilgiler girdi.

Savcılar Intepol departmanı başkanının Nevolya’nın başkent Kıyiv’deki dairesini, eşinin üzerine kayıtlı Kıyiv bölgesi Brovary’deki dairesini mal beyanında belirtmediğine inanıyor.

31 Ocak’ta NABU dedektifleri, Nevolya’nın bu dava kapsamında kullandığı iddia edilen dairede arama yaptı ve davayla ilgili çok sayıda belgeye el koydu.

Bilhassa elektrik faturalarını, Nevolya adına gider faturalarını ve çeklerle alıcı olarak verdiği siparişleri buldu. Dedektifler ayrıca Nevolya’nın alıcı olarak listelendiği üç odalı bir dairenin mülkiyet haklarının satın alınması için bir sözleşme buldu.

VAKS el konulan dedektiflerin topladığı delillere el koydu. 8 Mart 2023’te SAP davayı mahkemeye gönderdi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]