Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ramazan ayının ilk hilali görüldü

Yarın yani 23 Mart Perşembe Ramazan'ın ilk günü olacak.

Uluslararası Astronomi Merkezi (IAC), Ramazan ayının başlangıcını işaret eden hilalin görüldüğünü duyurdu. Gözlem Çarşamba günü sabah 8:15’te Abu Dabi’de gerçekleşti.

IAC, bugün sabah yaptığı açıklamayla birlikte Hicri takvime göre1444 Ramazan hilalinin ilk görüntüsünü paylaştı.

Uluslararası Astronomi Merkezi Astronomik Gözlemevi tarafından çekilen fotoğraf, 22 Mart 2023 Çarşamba günü Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) saatiyle 08:15’te Abu Dabi’de gün doğumundan kısa bir süre önce çekildi. Fotoğrafın çekildiği anda Ay, Güneş’ten 7.4 derece uzaktaydı.

10:30’da (BAE saati), merkez Ramazan hilalinin daha net bir görüntüsünü yakaladı. Bu fotoğraf çekildiğinde ay güneşten 8.2 derece uzaktaydı. Ay ile güneş ve ufuk arasındaki mesafenin artması nedeniyle görüş daha netti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]