Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da buğday hasadı başladı

Avrasya’nın tahıl ambarı Ukrayna’nın güneyindeki; Nikolayevsk, Odesa ve Herson Bölgesi’nin yanı sıra Kırım Özerk Cumhuriyeti (KÖC)’nde buğday hasadının başladığı bildirildi.

Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada söz konusu güneydeki bölgelerin yanı sıra KÖC’de 40 bin hektar alanın hasadı gerçekleşti.

Böylece 57 bin 8 yüz ton arpa, 7 bin ton buğday ve 3 bin 1 yüz ton nohut olmak üzere yaklaşık 68 bin ton tahıl hasat edildi.

Tarım Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre bu sene Ukrayna genelinde tahıl önceki senelere nazaran 10-14 gün daha erken yetişti ve mahsul toplama işlemlerine de erken başladı.

Öte yandan ülkenin güneyinde tahılların boyunun çok yüksek olmadığı ve verimliliğin önceki senelere oranla düşük olduğu belirtildi. Ukrayna’nın güney ve batısındaki bölgelerde ise tarlalardaki tahılların durumu iyi olduğunu ve verimlilik geçen senenin seviyesinde olması bekleniyor.

Ukrayna’nın genelinde 2012 yılının mahsul toplanacak toplam arazi 15 milyon 900 bin hektara tekabül ediyor. Bu rakam geçen sene de aynıydı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]