Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

UEFA Ukrayna’yı yakan hakem hatasını kabul etti: ‘Olur böyle şeyler’

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012’de D gurubundaki Ukrayna-İngiltere maçındaki tartışmalı pozisyondaki hakem hatasını kabul etti.

Tecrübeli İtalyan hakem Collina, Varşova’da yaptığı basın açıklamasında; “Ukrayna’nın golü geçerli olmalıydı, hata yapılmıştır. Top 50 santimetre kale çizgisinden içeri girdi. Pozisyonda insan hatası vardır. Olmasa tabi ki daha iyi olurdu, ancak bu kadar çok maçın oynandığı uzun bir şampiyonada hakemler açısından tek sorun budur. Bin maçta bir bu tarz hata olabilir” dedi.

Maçta, İngiltere 1-0 öndeyken karşılaşmanın 63. dakikasındaki Ukrayna atağında top kale çizgisini geçmesine rağmen Macar hakem Viktor Kassai ile çizgide görev yapan yardımcısı golü vermedi. Ülkede maçı meydanlarda sokaklarda izleyen on binlerce kişi hakeme öfkelendi. Sokaklarda geç saatlere kadar hakem aleyhinde sloganlar atıldı. Hakeme sinirlenen bir gurup Kiev taraftar bölgesinde havai fişek patlatınca taraftar bölgesinde korkulu anlar yaşandı. İnternet sitelerin bir çoğu maçın sonucunu ünlem işaretleri ile 1:1 verdi.  Sosyal medyada hakemin maç yerine stattaki kızlara bakan fotoğrafları paylaşıldı.

Bu arada grup maçları akabinde aralarında Ukrayna-İngiltere maçını yöneten Macar Viktor Kassai’nin de bulunduğu 4 hakem ülkesine döndü.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]