Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO GALERİ] Bir başka resimler bunlar

Bu yılki Ukrayna Türkçe Olimpiyatları bir başka renkli gerçekleşiyor. Olimpiyatlardaki resim kategorisine değişik okullardan ve değişik yaşlarda yaklaşık 300 Ukraynalı genç çalışmalarını gönderdi. Genç ressamlar çalışmalarını bu yıl için öngörülen “Bir başkasın sen İstanbul!” ve “Merhamet” konularına göre yapmışlardı. Konulardaki ciddiyete ve belli bir felsefi derinliğe rağmen jürinin önüne gelen çalışmaların seviyesi oldukça yüksekti. Genç sanatçıların seçimleri oldukça orijinaldi.

Kiev Çocuk Sanat Akademisi ve seçkin resim öğretmenlerinden oluşan ciddi jüri çalışmaların arasından on tanesini seçti. Ancak başarılı çalışmalar o kadar çoktu ki, 30 resim daha Olimpiyat süresince sergilenmeyi hak etti. Bu kategoride yarışanların hepsi Türkçe öğrenenlerden oluşmuyor. Fakat bu yarışma onların Türk kültürünü tanımaları için iyi bir fırsattı.

“Bir başkasın sen İstanbul!” konusu sanatçılar için ilginç bir konuydu. Ukraynalı ortaokul öğrencileri o kadim kenti nasıl görüyorlardı? Uluslararası Meridyen Okulu resim öğretmeni ve jüri üyesi Ludmıla Kuzmenko’ya işte bu soruyu sorduk. O bize, Ukraynalı çocuklar için İstenbul’un en önemli sembolü camiler, dedi. Kuzmenko: “Kimisi Sultanahmet’i çizmiş, kimisi Ayasofya’yı. Kimisi de çağdaş İstanbul’u çizmiş camilerin fonunda. Renk çalışmaları da enteresan. Mesela kubbeler kubbe gibi ama renkler olağanüstü, parlak. Kapalı Çarşıyı canlandıran çalışma çok akılda kalıyor, çok canlı, neşeli yüzler serpilmiş. Bazı resimler ise dekoratif yöntemle çalışılmış”.

Türkçe Olimpiyatlarının resim kategorisine, içlerinde Uluslararası Meridyen Okulunun da yer aldığı Odesa ve Kiev’den pek çok okul katılıyor. Keşke bu resimlerin Türkiye’de sergilenme imkanı olsaydı. Ressamları da Türkiye’yi görmüş olurlardı.

Birbirinden güzel resimler arasından seçilen ve altın,gümüş ve bronz madalyaya layık görülen eserler şöyle:

 

 

ALTIN MADALYA : Nikita İlçenko – Kiev Doğu Dilleri Lisesi

 

GÜMÜŞ MADALYA : Olena Slaycheva – Odesa 4 Nolu Çocuk Müzik okulu

 

BRONZ MADALYA: Vladislav Nemçenko – Kiev 73 Numaralı İhtisas Okulu

 

 

Diğer ilk 10’da yer alan eserler de şu şekilde:

 

•           Zehra Hurnur Erdogdu – Kiev Uluslararası Meridyen Okulu

•           Artem Voropay – Kiev Uluslararası Meridyen Okulu

•           Elizaveta Belyaeva – Odesa VEDA Özel İlköğretim ve Anaokulu

•           Diana Deliyergiyeva – Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi

•           Alla Soroka – Kiev Uluslararası Meridyen Okulu

•           Liza Tretyakova – Kiev Uluslararası Meridyen Okulu

•           Svitlana Suvyd – Kiev Milli Dilbilim Üniversitesi

 

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]