Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kültür

Odesa’da Türkçe coşkusu yaşandı

Sibel Tekten

25 Şubat 2011 günü Odesa Milli Meçnikov Üniversitesinde gerçekleştirilen “Türkçe Kültür Şöleni” büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi, Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi, Çernomorskiy Lisesi ve Yeni Dünya Dil Merkezi Türkçe öğrencilerinin hazırlamış oldukları programa ilgi oldukça yoğundu.

Türkçe olimpiyatları Ukrayna Finaline hazırlıklarını sergileyen öğrenciler bu yıl madalyaların çoğuna talip olduklarını gösterdiler.

Program Odesa’daki Türkçe öğretilen kurumların tanıtıldığı bir sinevizyon gösterisiyle başladı. Ardından Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Hoş geldin” skeciyle devam etti.

Odesa’daki çeşitli üniversitelerde okuyan Türk öğrenciler sahnede Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzeti Çiğ Köfte’nin yapılışını gösterdiler.

Konuşma yapmaya çıkan T.C. Odesa Başkonsolosu Murat Tamer’in de ilgi gösterdiği Çiğ Köfteyi öğrenciler konsolosa ikram ettiler.

Konsolos Bey de Çiğ Köfteye tam not verdi. Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi Rektör Yardımcısı Skovorod, Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ananev ve T.C. Odesa Başkonsolosu Murat Tamer Ukrayna Türkiye ilişkilerine atıfta bulunarak iki komşu ülke ilişkilerinde daha da güzel günlerin yaklaştığını belirttiler.

Program Türkçe şiir, şarkı, skeç, stand up, halk oyunları ve tiyatro ile devam etti. Program sırasında İrina Drıga isimli öğrencinin Rusça okuduğu “Sol Yanım Acıyor Annem” şiiri salonda bulunanları gözyaşına boğdu. Çernomorskiy Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları Karadeniz yöresine ait halk oyunları gösterisi de oldukça beğenildi. Çiğ Köfteci öğrencilerin söylemiş oldukları Urfa türküleri salonu coşturmaya yetti. Programda bir Türk öğrencinin de Ukrayna halk şarkısı “Oi Na Gori Dva Dubki” isimli parçayı seslendirmesi büyük bir jest oldu.

Programın kapanışında Teşekkür konuşması yapan Türkçe Olimpiyatları Ukrayna temsilcisi Tarkan Tekten Odesa’lı öğrencilerin bu yıl Kıyiv’de yapılacak olan olimpiyatlarda madalyaların en az % 51’ini almayı hedeflediklerini belirtti.

Sibel Tekten – Odesa

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]