Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Saakaşvili, Polonya ile Ukrayna arasındaki tampon bölgede mahsur kaldı

Saakaşvili'nin Polonya tarafından Ukrayna'ya geçme girişimlerindeki durum belirsizliğini koruyor.

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve Ukrayna’da muhalefetteki Yeni Güçler Hareketi’nin lideri Mihail Saakaşvili, Ukrayna vatandaşlığından çıkarılmasının akabinde Polonya üzerinden karayoluyla sınırı geçmeye çalıştı.

Saakaşvili, oğlu ile birlikte Polonya’nın Ukrayna sınırından trene bindi. Ancak Ukrayna Demir Yolları’nın, Saakaşvili inene kadar trenin hareket etmemesi talimatı vermesi üzerine trenden indi. Otobüsle girmeye çalıştı onda da başarıla olamadı. Saakaşvili’nin Polonya tarafından Ukrayna’ya geçme girişimlerindeki durum belirsizliğini koruyor.

Saakaşvili’nin daha önce 10 Eylül’de Ukrayna’ya gireceğini belirtmesi üzerine liderlerini karşılamak isteyen partililer sınıra yakın bölgede toplanmıştı.

Polonya sınırında pasaport kontrolünü sorunsuz şekilde geçen Saakaşvili, Ukrayna kapısında sınır muhafızları tarafından geçişi engellendi. Ara bölgede kalan Saakaşvili’nin ülkeye girip giremeyeceği dünya çağında merak konusu oldu.

Eski Ukrayna Başbakanı, ana muhalefetteki Vatan Partisi’nin lideri Yuliya Timoşenko da, Saakaşvili’ye destek için yanında bulunuyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]