Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Zelenskıy, Zelenskıy, Kırım Tatar Kültür Merkezi Birlik tarafından verilen iftara katıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kıyiv bölgesindeki Çayka köyünde bulunan Kırım Tatar Kültür Merkezi Birlik tarafından verilen iftara katıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kırım Tatar Kültür Merkezi Birlik tarafından verilen iftara iştirak etti. Ukraynalı Müslüman askerler, Kırım Tatar Millet Meclisi liderleri ve Müslüman din adamlarının temsilcileri hazır bulundu.

Kırım Tatar lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemilev, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, dini liderleri ve Ukrayna’daki Müslümanların katıldı.

Kırım Müslümanları Merkezi’ndeki iftar programında, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda hayatını kaybeden Ukraynalı askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Başkomutan Zelenskıy, burada yaptığı konuşmada, programa katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Bugün Ukrayna için tam da resmi düzeyde böyle bir iftar geleneği başlatıyoruz. Askerlerimizle, kahramanlarımızla, mevcut Müslüman askerlerimizle, Kırım Tatar Millet Meclisiyle, Ukrayna’daki tüm Müslüman toplumunun temsilcileriyle birlikte. Ve bununla hepimiz, Ukrayna’nın her insana, her topluluğa değer verdiğini onaylıyoruz. Saygıya dayanan çeşitlilik, bağımsız Ukrayna’nın karakterinin bir parçasıdır. Ve karakterimiz her zaman güçlensin ve insanları iyi işlere yönlendirsin. Ukrayna, ülkemizin Müslümanlarına ve bizim gibi barışı ve kötülüklerden korunmayı özleyen dünyadaki Müslüman toplumdaki herkese minnettardır.” dedi.

Ülkesinde savaşın sürdüğünü hatırlatan Zelenskıy, Ukrayna’da yaşanan toprak bütünlüğü sorunlarının, Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesiyle başladığını söyledi.

“Kırım’ı geri alacağız”

Zelenskıy, şöyle devam etti:

“Ne yazık ki, şimdi Kırım topraklarında, Rus üç rengi altında kötülük, aşağılama, baskı, cinayetler, savaş hüküm sürüyor… Ama kötülüğün yolunun başladığı yerde, zafer bizi bekliyor. Biz bunun için mücadele ediyoruz, insanlarımız bunun için dua ediyor. Kırım’a döneceğiz. Ve sonra dünyaya barış geri dönecek çünkü saldırgan kaybedecek. Diğer her şey Rusya’nın savaşa olan susuzluğunu alevlendirebilir. Saldırgan, kimsenin insanların hayatlarını mahvetmesine ve insanları soymasına izin verilmediğini, hiç kimsenin dünyaya kötülük ve yıkım yaymasına izin verilmediğini hissetsin. Devletimizin, her birimizin, Ukrayna’nın  zaferi, hayatın zaferi anlamına gelecektir”

Zelenskıy’nin, Ukrayna Devlet Başkanı görevine gelmesinden birkaç ay sonra, Müslümanların bayramlarının resmi tatiller haline getirilmesi yönünde talimat verdiğini hatırlatan Cemilev, Zelenskıy’ye teşekkür etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]