Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Obama: Türk makamlarıyla işbirliğine hazırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Görümde ABD Başkanı Obama, darbe girişimini soruşturmakta olan Türk makamlarıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını da ifade ettiği belirtildi.

Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Obama, Türkiye’de demokratik bir şekilde seçilmiş olan hükümeti şiddet kullanarak yıkmayı hedefleyen darbe girişimini kınadıklarını ve Türkiye’de demokrasiyi desteklediklerini belirttiği ifade edildi.

ABD Başkanı Obama, söz konusu darbe girişimi karşısında Türk halkının kararlı bir tutum sergilediğine ve demokrasiye bağlılığını gösterdiğine de değindiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türk halkının demokrasiye ve milli iradeye en güçlü şekilde sahip çıkması, emniyet güçlerinin özverili müdahaleleri sayesinde darbe girişiminin akim bırakıldığını hatırlatarak, adalet ve hukuk devleti çerçevesinde sorumlular hakkında gereğinin yapılacağını vurgulamıştır.

ABD Başkanı Obama, darbe girişimini soruşturmakta olan Türk makamlarıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını da ifade etmiştir.”

MUHABİRAJANS | ANKARA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]