Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kiev’de cumhuriyet resepsiyonu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıldönümü vesilesiyle Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği tarafından resepsiyon verildi.

Kiev’in merkezinde Hilton Otel’de gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda davetliler, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi ile eşi ve Askeri Ateşe Kurmay Albay Mustafa Aslan ile eşi Nurdan Aslan tarafından karşılandı.

Kutlama merasimi Büyükelçi 29 Ekim’in anlam ve önemini anlatan İngilizce konuşma ile başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği Türkçe mesajı okundu. Mesaj senkronize olarak Ukraynaca ve İngilizce olarak ekranlardan gösterildi.

Resepsiyona; Ukrayna’nın üst düzey devlet erkanı, büyükelçiler, dış misyon şefleri, akademisyenler, sanatçılar, Türk sivil toplum örgüt temsilcileri, din adamları, Türk vatandaşları ve büyükelçilik mensupları katıldı.

Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Mustafa Cemiloğlu (Kırımoğlu) gibi kanaat önderlerinin de hazır bulunduğu resepsiyona ilgi yoğundu.

Davetlilere, Türkiye’den özel getirilen aşçı Sabahattin Okumuşoğlu’nun hazırladığı Türk mutfağının önde gelen lezzetleri ikram edildi.

Okumuşoğlu, UkraynaHaber.com’a yaptığı açıklamada; “Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutlamak üzere Türkiye’den Ankara’dan, Kiev’e geldim. Kiev Hilton’da hemşerilerimizle beraber kutlamak için buradayım ve onlara güzel yemekler hazırladım. İnşallah yemeklerimi de beğenirler. Bu güzel günü hep beraber güzle bir şekilde kutlarız.” dedi.

Kiev’in en gösterişli salonlarından birisinde gerçekleşen resepsiyonda davetliler birbirleriyle geç saatlere kadar sohbet etme imkânı buldu.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNA HABER

NOT: AŞAĞIDAKİ FOTOLARIN ÜZERİNE SAĞ TIKLAYIP YENİ PENCEREDE AÇIP BİLGİSAYARINIZA KAYDEDEBİLİRSİNİZ.

AİLE-2 FOTOĞRAFI İÇİN BURAYA BASINIZ!

AŞAĞIDAKİ AİLE FOTOĞRAFINI BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE BASINIZ!


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]