Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de yolsuzluğu protesto mitingleri yapıldı

Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, İstiklâl Caddesi’ni savaş alanına çevirdi. Polis, eylemcilere tazyikli suyla müdahale etti.

Yolsuzluk olaylarını değişik illerde protesto etmek isteyen gruplara polis izin vermeyince gergin saatler yaşandı.

İstanbul’daki olaylarda Taksim Meydanı’na çıkmak isteyenlerle emniyet güçleri arasındaki arbedede İstiklal Caddesi savaş alanına döndü, çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Ankara’da da benzer görüntülerin yaşandığı protestolarda eylemcilere biber gazıyla müdahale edildi.

Yolsuzluğu protesto etmek isteyen sol gruplar, dün akşam saatlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Adana ve Mersin’de gösteriler yaptı. İstanbul’daki protestoların adresi yine Taksim oldu. Gösteri sebebiyle polis geniş güvenlik önlemi alırken Gezi Parkı önlem amaçlı kapatıldı. Dağılın uyarılarına aldırmayan yaklaşık 2 bin kişilik grup, polisle çatıştı. Polise taş ve havai fişeklerle saldıran göstericilerin attıkları patlayıcılarla bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale etmesiyle yangın, diğer katlara sıçramadan söndürüldü. Gösteri sırasında eylemcilerden bazıları CHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı’na girdi. Polisin buraya girmek istemesi üzerine CHP’lilerle polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Zaman zaman polisle esnaf arasında da gerginlik yaşandı.

Ankara’daki eylemciler ise Kızılay Meydanı’nda bir araya geldi. ‘Yolsuzluklara hayır’ şeklinde sloganlar atan gruptakilerden bir kısmı  Mithatpaşa Caddesi üzerinden AK Parti İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Polisin ‘dur ihtarına’ uymayan gruba önce tazyikli su ile ardından biber gazıyla müdahale edildi. Müdahale anında durakta otobüs bekleyen vatandaşlar da gazdan etkilendi. Yürümeleri engellenen kalabalık, polisin kovalaması sonucu sokak aralarına kaçarak dağıldı. İzmir’de de Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanan grup, İzmir Valiliği önüne kadar yürüdü. Burada bir süre slogan atan eylemcilerle bazı sivil polisler arasında arbede yaşandı.

Hatay’da izinsiz gösteriye polis müdahale etti

Hatay’da izinsiz olarak toplanan gruba polis tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da akşam saatlerinde Armutlu Mahallesi’nde toplanan Halkların Demokratik Partisi üyesi bir grup, basın açıklaması yaptı. Slogan atan grubun dağılmasının ardından grup üyelerinden bazıları cadde üzerinde barikat kurdu. Kurdukları barikatları ateşe vererek polise taş, havai fişek, şişe fırlatan gruba polis TOMA’lardan sıkılan su ile müdahale etti.  Eylemlerini ara sokaklara taşıyan grup üyeleri daha sonra dağıldı.

FAZLI MERT, METİN ORMANCI, MUSA TAŞPINAR, FAZİLET CANDAN | CİHAN – ANKARA – İSTANBUL – HATAY

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]