Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hasarlı uçağı başarıyla indiren pilot ve kabin ekibi!

Süper Lig başladığında çok puan kaybı yaşıyordu büyük takımlar ve eleştiriyorduk. Eleştirirken de şampiyonluğun puan barajının çok düşük kalacağı tahmininde bulunuyorduk. Ancak üç büyük takım zorlanarak da olsa seri galibiyetler almaya başladı. Fenerbahçe de dün akşam galibiyet serisini yediye çıkardı.

Fenerbahçe dün tekrar çok iyi oynamamış gözükse de çok önemli bir mücadele örneği sergileyerek üç puanı, çok zorlanmasına rağmen, hanesine yazdırdı. Sow’un yorgunluğu ile Emre ve Meireles’in sakatlığına Hasan Ali de eklenince rotasyon seçeneği daha da daraldı Fenerbahçe’nin. Kuyt ve M. Topal da sakatlıklarına ve antrenman eksiklerine rağmen sahadaydı. Buna bir de Alper ile Gökhan’ın maç içi sakatlıkları eklenince, Fenerbahçe aslında çok kolay galip gelebileceği maçı zora soktu. Buna rağmen ‘Volkan’ın son saniyedeki mükemmel kurtarışı’ ile çok önemli bir galibiyet kazandı.

Fenerbahçe mecburen Selçuk – M. Topal gibi atletizm, esneklik, dripling özelliklerinde olmayan iki ön libero ile başladı maça. Önlerinde ise Diego vardı. İleriye top taşıma, etkili pas ve hücuma servis yönünden sıkıntı yaşamasını bekliyorduk takımın, fakat Selçuk tehlikeli bölgeye giderek güzel pas akışını golle süsledi. Sonrasında beklentimiz kendisini göstermeye başladı. Fenerbahçe ileriye top taşıyamadı ve hücum hattında fazla top tutamadı. Bu düzende zorlanan Diego yeterince etkili olamadı ve Emenike gibi bir koz da savunma arkasına kaçırılamadı. Fakat bireysel savunmacılar takım savunmasını dikkatle uyguladı ve rakibine hiç gol şansı tanımadı. Diğer taraftan tüm bu eksiklere rağmen bu orta sahaya hücum pres ve önde baskı ile etki edebilecek Karabük Spor, 4-6-0 gibi tamamen defansif kurgu ile maça başladı! Tolunay Kafkas’ın saha içindeki “gösteriş amaçlı” motivasyon denemesi yerine, daha doğru bir kurgu ile maça başlaması kendileri açısından çok daha faydalı olabilirdi!

İkinci yarıya biraz daha derli toplu başlayan Fenerbahçe, nihayet Caner’in Emenike’yi uzun topla savunma arkasına kaçırmasıyla ikinci golü buldu. Sonrasında rahat bir oyun ortaya koymasına ve iki net pozisyonu harcamasına rağmen iki sakat daha verdi. Önce Gökhan, sonra Kuyt’ın sakatlıklarından dolayı oyundan çıkması “uçağın bir kanadını adeta kırdı.” Nitekim M. Topuz’un savunmadaki basit ve bireysel hatası sonucu, dört hafta sonra gol yedi Fenerbahçe. Son dakikalarda İsmail Kartal çok enteresan bir hamle yaparak top saklayabilecek Diego’yu çıkardı ve Webo, Sow, Emenike gibi geri dönüşleri sıkıntılı üç forvetli bir taktik uygulamayı denedi. Amacı topu ilerde tutmaktı. Bu plan Webo golü atsa işlemiş olacak, Furkan’ın son saniye şutu gol olsa yerden yere vurulacaktı. Bana göre, çıkması gereken oyuncu Emenike girmesi gereken ise Kadlec’ti. Bu şekilde Caner sol öne geçerek savunma gücü artırılır, hücumda da etkinliği yükseltilebilirdi.

Sonuç olarak adeta motoru darbe almış, kanatları ciddi hasar almasına rağmen uzun süre kopmamak için direnmiş, ancak sonrasında bir kanadı tamamen kırılmış bir uçağı kazasız belasız indirmeyi başaran ‘Pilot ve onun direktiflerini özveri ile uygulayan kabin ekibini’ kutlamak gerekiyor.

MAÇIN HAKEMİ

Cüneyt Çakır bir iki yanlış faul kararı dışında iyi maç yönetiyordu ki bir tartışmalı pozisyon haricinde maçı iyi idare etti. Fenerbahçe’li Sow’un ceza sahasına giren rakibi Erkan’ı omuzlarından çekerek düşürmesine devam dedi Cüneyt Çakır. Penaltı verse (ki bence verilmeliydi) maç 2-2’ye gelebilirdi.

 

 

DEVLET’İN ELİNDEKİ KANALIN AHLAK SEVİYESİ

Süper Lig’in yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluş, devletin kontrolündeki bir kurumun kontrolünde. “Muhafazakâr bilinen” mevcut devlet yönetiminin bu kontrol mekanizmasına müdahil olmaması sanırım düşünülemez. Velev ki olmasın, peki maçları izleyeni ya da izleyip bazı konuları aktaranları da mı yok? Öyle ki, maç öncesi, ortası ve sonu “bir reklam” koyup duruyorlar ekrana! Ailesi ile eşi ve çocukları ile aslında birey olarak maç izleyenler için de yüz kızartıcı reklam kimseyi rahatsız etmiyor olsa gerek! Gençli yaşlı herkes için utanç verici olan ve Türk toplumunun ahlaki seviyesi ile dalga geçen bu reklama daha ne kadar tahammül edeceğiz…”Muhafazakâr Devlet Anlayışımız” genç futbolcuların dövmelerine dikkat kesilmişken bu reklamları göz ardı etmiş olmalı!

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]