Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avusturya bakanlar kurulu, Ukrayna’ya siyasi boykot kararını onayladı

Avusturya bakanlar kurulunun bugünkü toplantısında Ukrayna’ya siyasi boykot uygulanması kararı alındığı bildirildi.

Kabine toplantısının ardından basına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, kararın, Ukrayna’nın eski başbakanı Julia Timoşenko’nun maruz kaldığı muameleyi protesto etmek amacıyla alındığını söyledi.

Timoşenko’nun adil olmayan muameleye maruz kaldığını ve tedavi edilmesine izin verilmemesini “somut bir şekilde protesto ettiklerini” belirten Spindelegger, “Timoşenko’nun siyasi bir yargılamanın kurbanı olduğuna inandığını” bildirdi.

Bakanlar kurulunun aldığı karar uyarınca hükümet üyelerinin bu yıl Ukrayna’da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonasına gitmeyeceğini ifade eden Spindelegger, karşılaşmaların Avusturya’ya alınacağı yolundaki bir soruya ise “Buna ihtimal vermiyorum” yanıtını verdi.

Başbakan Werner Faymann da bakanlar kurulunda alınan kararın “Ukrayna yönetimine verilmiş açık bir sinyal olduğunu” söyledi.

Avusturya basınında çıkan haberlerde, Ukrayna’daki siyasi gelişmeler nedeniyle UEFA’nın bu yılki Avrupa Futbol Şampiyonası karşılaşmalarını Avusturya veya Almanya’ya almayı planladığı ileri sürüldü.

KAYNAK: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1282052&keyfield=556B7261796E61

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]