Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Euro 2012’yi boykot kararı

AB Komisyonu, Ukrayna’nın eski başbakanı ve muhalif Yulya Timoşenko’nun cezaevinde bulunması ve kendisine kötü muameleyi protesto için bu ülkede düzenlenecek 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sebebiyle hiçbir Komisyon üyesinin Ukrayna’ya gitmeyeceğini bildirdi.

Kiev’deki AB delegasyonu temsilciliği kendi Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun Euro-2012 ile ilgili etkinliklere katılmak ya da bu ülkeye gitmeye niyeti olmadığı belirtilerek, bu tutumun Komisyon’un tüm üyeleri tarafından paylaşıldığına işaret edildi.

Birçok Avrupa ülkesinin devlet başkanı, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde Ukrayna’nın Yalta kentinde yapılacak Orta Avrupa ülkeleri zirvesine gitmeme kararlarını ilan etmişlerdi.

Euro-2012 Ukrayna ve Polonya tarafından 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Siyasi boykot açıklamalarına tepki gösteren Ukrayna da Euro-2012’yi siyasileştirme girişimlerinin yıkıcı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, spor etkinliklerini siyasileştirme girişimlerini yıkıcı olarak değerlendirmektedir. Şampiyonayı boykot çağrıları, bu büyük spor etkinliğinin imajını zedeleyecek ve siyasetle ilgilenmeyen binlerce Ukraynalı’da ön yargıya neden olacaktır” denildi.

KAYNAK: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1282716&keyfield=556B7261796E61

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]