Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Halkın Takımı, Viyana’yı fethetti! FOTO GALERİ

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden tek temsilcimiz olan ve Halkın Takımı olarak da bilinen Beşiktaş, Avusturya’da Rapid Wien’i 2-1 yenerek gruptaki puanını 6’ya çıkardı. Kartal, 1-0 geriye düştüğü maçı Holosko ve Bobo’nun golleriyle kazanarak kupada ne kadar iddialı olduğunu herkese gösterdi.

Avrupa Ligi L Grubu’nda ikinci sınavına çıkan Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta Rapid Wien’i kendi evinde 2-1 devirmeyi başardı.

Maça hızlı başlayan Siyah-Beyazlı ekibimizin, oyunun kontrolünü eline alması fazla zaman almadı. İlk dakikalarda Quaresma önderliğinde rakip kaleyi adeta abluka altına alan Kartal, 12. dakikada gole çok yaklaştı. Portekizli yıldız, sol kanattan ince çalımlarla rakip ceza sahasına girer girmez sağ ayağıyla nefes vurdu. Ancak meşin yuvarlak alt direkten döndü. 26. dakikada ise Beşiktaş’ın ve sahanın o ana kadar en iyi oyuncusu olan Quaresma, kaybettiği bir topu kazanmaya çalışırken rakibiyle girdiği mücadelede sakatlanarak 32’de yerini Holosko’ya bıraktı.

İlk yarıdaki müthiş baskısına rağmen gol bulamayan Siyah-Beyazlı temsilcimiz, ikinci 45 dakikanın başında basit bir hatayla golü yedi. 48. dakikada Türk asıllı Yasin Pehlivan’ın sol kanattan ceza sahası içine pasında bir başka gurbetçi futbolcumuz Veli Kavlak, topu ağlara gönderdi: 1-0. Golün şokunu çabuk atlatan Beşiktaş, beraberlik sayısını Holosko ile buldu. Slovak futbolcu, 54. dakika Ernst’in harika ara pasında kaleciyi de geçerek skora dengeyi getirdi: 1-1. Bu golün moraliyle rakip kaleye iyice yüklenen temsilcimiz, 58. dakikada öne geçmeyi başardı. 64’te Tabata’nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-2.

İlerleyen dakikalarda uzun toplarla Beşiktaş kalesinde tehlike oluşturmaya çalışan Rapid Wien, son bölümlerde beraberlik golüne çok yaklaştı. 83. dakikada Veli’nin Salihi kafayı vurdu, kaleci Hakan Arıkan ise mükemmel iki refleksle mutlak bir gole izin vermedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, Avrupa Ligi’ndeki 2. maçından da 3 puanla ayrılarak 2’de 2 yaptı ve Porto’yla zirve mücadelesini sürdürdü.

Beşiktaş’a her yer İstanbul!

Son dönemde Avrupa kupalarındaki başarısını devam ettiren Beşiktaş, deplasmandaki kaybetmeme geleneğini sürdürdü. Siyah-Beyazlı temsilcimiz, Viyana’da R.Wien’i 2-1 yenerek deplasmandaki galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Bu arada Beşiktaş, G.Saray’dan sonra Rapid Wien’i kendi sahasında mağlup eden ikinci Türk takımı oldu. Sarı-Kırmızılılar, Rapid Wien’i 1999-2000’de 3-0 yenmişti.

Q7, göze geldi

Beşiktaş’ta Quaresma şoku yaşanıyor. Dünkü maçın 26. dakikasında Guti’nin ceza sahasına gönderdiği pasta Quaresma’dan önce rakip savunma araya girerken, Portekizli yıldız, bir anda yere yığıldı. 6 dakika boyunca tedavi edilmeye çalışılan Quaresma, kendini iyi hissetmeyince yerini Holosko’ya bıraktı. Bugün MR’ı çekilecek olan Quaresma’da yırtık şüphesi olduğu ve 3 hafta takımdaki yerini alamayacağı bildirildi.

Schuster: ikincilik garanti

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Rapid Wien’i yenerek gruptan çıkmayı büyük olasılıkla garantilediklerini söyledi. Maçı daha farklı kazanabileceklerini ifade eden Schuster, “3 kez kaleciyle karşı karşıya kaldık ama golleri atamadık.” dedi. Bu arada Beşiktaş’ı 2-1 öne geçiren golü atan Bobo, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 11’e yükseltti ve Oktay Derelioğlu’na 3 gol daha yaklaştı.

Beşiktaş’a her yer İstanbul!

Son dönemde Avrupa kupalarındaki başarısını devam ettiren Beşiktaş, deplasmandaki kaybetmeme geleneğini sürdürdü. Siyah-Beyazlı temsilcimiz, Viyana’da R.Wien’i 2-1 yenerek deplasmandaki galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Bu arada Beşiktaş, G.Saray’dan sonra Rapid Wien’i kendi sahasında mağlup eden ikinci Türk takımı oldu. Sarı-Kırmızılılar, Rapid Wien’i 1999-00’de 3-0 yenmişti.

Quaresma, göze geldi

Beşiktaş’ta Portekizli yıldız Quaresma şoku yaşanıyor. Rapid Wien maçının 26. dakikasında Guti’nin ceza sahasının sağ çaprazına gönderdiği pasta Quaresma’dan önce rakip savunma araya girerken, bu pozisyon sonrası sekmeye başlayan Portekizli yıldız, daha sonra kendini yere bıraktı. 6 dakika boyunca tedavi edilmeye çalışılan Quaresma, kendini iyi hissetmeyince yerini Holosko’ya bıraktı.

Viyana’da Türk derbisi oynandı

Rapid Wien ile Beşiktaş arasında Viyana’da oynanan Avrupa Ligi L Grubu ikinci maçı adeta Türk derbisine sahne oldu. Zira her iki takımın ilk 11’inde 3’er Türk kökenli oyuncu vardı. Rapid Wien’de Veli Kavlak, Tanju Kayhan ve Yasin Pehlivan ilk 11’de sahaya çıkarken Siyah-Beyazlılarda ise Türk statüsünde oynayan Brezilyalı oyuncu Aurelio hariç kaleci Hakan Arıkan, İbrahim Toraman ve kaptan İbrahim Üzülmez temsilcimizin Türk asıllı oyuncuları idi. Beşiktaş’ın 18 kişilik kadrosunda diğer Türk asıllı futbolcular ise Rüştü, İsmail, Nihat ve Necip’ti.

Bu arada Viyana’daki maçta Türk taraftarlar Siyah-Beyazlı temsilcimizi yalnız bırakmadı. Ernst Happel Stadı’nda oynanan karşılaşmada Beşiktaşlı taraftarlar kendilerine ayrılan 2.800 kişilik bölümü tamamen doldururken, Avusturyalı taraftarların bulunduğu bölümlerde de Türk taraftarlar göze çarptı. Viyana ve İstanbul’un dışında Almanya’dan da çok sayıda Türk taraftarın maça geldiği gözlendi. Türk taraftarların yanı sıra Avusturyalılar da karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi ve 50 bin kapasiteli Ernst Happel Stadı tamamen doldu. Öte yandan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hiddink ve sorumlu yardımcısı Oğuz Çetin de karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. SPOR SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den galibiyet tebriği

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda ilk maçında İstanbul’da Bulgaristan’ın CSKA Sofya takımını 1-0 yenen Beşiktaş, deplasmanda Rapid Wien’i 2-1’le geçerek gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Kartal’ın Avusturya deplasmanında sergilediği futbol ve aldığı 3 puan devletin zirvesinde de takdirle karşılandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ernst Happel Stadı’ndaki zaferden sonra Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’i telefonla arayarak galibiyetten ötürü kutladı. Siyah-Beyazlıların Türk halkının yüzünü güldürdüğüne dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül’ün, Avrupa Ligi’nde daha büyük başarılar elde edilmesi yönünde temennide bulunduğu öğrenildi. Demirören’in ise Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkürlerini sunduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Beşiktaş’ın hafta sonunda Trabzonspor’la deplasmanda oynayacağı Spor Toto Süper Lig maçını izlemek için programına uyması durumunda Hüseyin Avni Aker’e Stadı’na gelebileceğini ifade ettiği belirtildi. Başbakan Tayyip Erdoğan da Başkan Demirören’e tebrik telgrafı gönderdi. SPOR SERVİSİ

İletişim Komitesi de sevindi

Beşiktaş ile Rapid Wien arasında yapılan maçı, Siyah-Beyazlı kulübün İletişim Komitesi’nde bulunan basının önde gelen simaları da izledi. Başkan Yıldırım Demirören’in davetlisi olarak Viyana’ya gelen kafilede Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Erdoğan Aktaş, Reha Muhtar, Fikret Ercan, Yalçın Doğan ve İsmail Küçükkaya gibi isimler de yer aldı. Mücadeleyi heyecanla takip eden İletişim Komitesi üyeleri, galibiyetten sonra büyük sevinç yaşadı. Ancak mağlubiyeti hazmedemeyen bazı ev sahibi taraftarlar, Başkan Demirören’in oturduğu bölüme yabancı madde attı.

Avusturya’da Türk derbisi

Rapid Wien ile Beşiktaş arasında Viyana’da oynanan UEFA Avrupa Ligi L Grubu ikinci maçı adeta Türk derbisine sahne oldu. Zira her iki takımın ilk 11’inde 3’er Türk kökenli futbolcu vardı. Rapid Wien’de Veli Kavlak, Tanju Kayhan ve Yasin Pehlivan ilk 11’de sahaya çıktı. Siyah-Beyazlılarda ise Türk statüsünde oynayan Brezilya asıllı Mehmet Aurelio hariç kaleci Hakan Arıkan, İbrahim Toraman ve kaptan İbrahim Üzülmez temsilcimizin Türk asıllı isimleri idi. Beşiktaş’ın 18 kişilik kadrosunda diğer Türk asıllı futbolcular Rüştü, İsmail Köybaşı, Nihat Kahveci ve Necip Uysal’dı.

Porto, CSKA Sofya’yı devirdi

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’la aynı grupta yer alan Porto, yoluna doludizgin devam ediyor. Gruptaki ikinci maçında Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya deplasmanına çıkan Portekiz ekibi, rakibini tek golle devirmeyi başardı. Porto, karşılaşma boyunca oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraftı. Rakip kalede birçok etkili atak geliştiren Porto’ya galibiyet golünü getiren isim de 16. dakikada Falcao oldu. Bu arada milli futbolcumuz Mevlüt Erdinç’in formasını giydiği Paris Saint Germain, Avrupa Ligi J Grubu’nda Galatasaray’ı eleyen Karpaty Lviv’i 2-0 mağlup etti.

Temel Yirmibeşoğlu – Viyana – Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]