Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mısırlılar İsrail Büyükelçiliği’ne girdi: En az 450 yaralı

Mısır İçişleri Bakanlığı, başkent Kahire’deki İsrail Büyükelçiliği önünde polis ile göstericiler arasındaki çatışmalarda en az 450 kişinin yaralandığını bildirdi. Elçilik önündeki şiddet olayları sürüyor. Binayı dün öğle saatlerinden itibaren ablukaya alan göstericiler, içeri girerek çok sayıda evrakı da ele geçirdi.

Mısır Başbakanı İsam Şerif, kabineyi kriz toplantısına çağırdı. İçişleri Bakanlığı, polis gücünü alarm durumuna getirdi ve tüm izinler iptal edildi. Elçilik önünde zaman zaman havaya ateş açılıyor ve göz yaşartıcı bomba kullanılıyor.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğünü ve göstericilerin büyükelçiliğe girmesinden duyduğu endişeyi dile getirdiğini bildirdi. Mısır hükümetine çağrıda bulunan Obama’nın, “İsrail Büyükelçiliğini korumak ve güvenliğini sağlamak, uluslararası yükümlülüklerdir” dediği öğrenildi.

Bu arada, Mısır’ın İsrail Büyükelçisi Yitzhak Levanon, ailesi ve elçilik çalışanları, Kahire Havaalanı’na gitti. Yoğun güvenlik önlemleri altında havaalanına giden büyükelçi ve beraberindekiler İsrail’e ait bir uçakla ülkeden ayrıldı.

Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda dün toplanan 10 bine yakın protestocu, büyükelçiliğe gitmiş, bina önüne yapılan koruma duvarlarını yıkıp Nil Nehri’ne atmıştı. Göstericiler, İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesilmesini ya da en alt düzeye indirilmesini talep ediyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]