Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç, Türkmenistan’a neden gidiyor?

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, 12-13 Eylül tarihlerinde Türkmenistan’ı ziyaret edecek. Türkmenistan’a cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk ziyaretini gerçekleştirecek olan Yanukoviç, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya gelecek.

Yanukoviç’in iki günlük Aşkabat ziyaretinde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra ülkelerin ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel konuların ele alınacağı belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı’nın ziyareti öncesinde Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, ülkesinin Ukrayna ile ilişkilerini geliştirilmesine büyük önem verdiğini söyledi. Bölgedeki ve komşularıyla karşılıklı yarara dayalı işbirliğinin geliştirilmesine önem verdiklerini belirten Türkmen lider, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra da pekiştirilmesine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Yanukoviç’in temasları kapsamında Türkmenistan-Ukrayna İş Forumu düzenlenecek.

Bu ziyaret kapsamında iki ülke arasında doğalgaz alanındaki işbirliğinin masaya yatırılması bekleniyor. Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov’un Ağustos ayında Ukrayna gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinde Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, ülkesinin Türkmen gazının yeniden sevkiyatına ilgi gösterdiklerini kaydetmişti. Ukrayna’nın Türkmen gazını doğrudan satın alabilmesi için, Rusya’yı gaz transiti konusunda ikna etmesi gerekiyor. Ukrayna 2006 yılından itibaren Türkmen gazını Rus Gazprom aracılığıyla satın alıyor.      
Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]