Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Marmara Üniversitesi’nde sınav sorusundaki; “Ask this to Tayyip” şıkkı hocanın başını yaktı!

Marmara Üniversitesi’nde yapılan bir sınavda, İngilizce Ekonomiye Giriş dersinin sınavında, "Tayyip" ismi AKP'lileri rahatsız etti!

Marmara Üniversitesi’nde bir öğretim görevlisi öğrencilere, İktisata Giriş sersinde sorular sordu. Öğretim görevlisinin final sorularında şahıs ismi olarak “Tayyip”i seçtiği soru sosyal medyada paylaşıldıktan sonra tepki çekti.

Yandaşlar “Tayyip’ten” Reisicumhur Recep T. Erdoğan’a “hakaret” edildiği çıkarttı. “Tayyip’e sor” ve “Tayyip her zaman kazanır” gibi ifadeler “saygısızlık” olarak nitelendi.

Soruların cevap çıklarında sadece “Tayyip” adı kulanılmış olup herhangi bir makama işaret etmiyordu.

ÜNİVERSİTE RUHUNA YAKIŞMAYAN, CİDDİYETTEN UZAK İFADELER

İngilizce ağırlıklı Ekonomiye Giriş dersinin finalinde olduğu anlaşılan sorularından birinde, “Ayakkabı almak istiyorsun ancak çok pahalı. Ne anlama gelir?” sorusunun cevaplarından birinde “Tayyip’e sor” şıkkı yer aldı.

Ayrıca bir diğer soruda da “Küçük bir ticaret kasabasında herkes fındık yetiştiriyor. Kimi refahı serbest ticaret ile yükselir” sorusunun şıklarının birinde de “Tayyip her zaman kazanır” ifadesi yer aldı.

BAKAN VARANK’TAN SERT TEPKİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank skandal sınav sorusuna Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sert tepki gösterdi. Bakan Varank, “Üniversiteleri bir bilim merkezi olarak değil de kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi görenlerin eğitimden anladığı seviyesizlik ortada. Bu aşağılık politik ağzı rahatça kullanabilmek için hukuka uygun rektör atamalarını dahi militan eylemine çevirenlerin de asıl derdi budur!” dedi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ KAMUOYU DUYURUSU YAYINLADI

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]