Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin’in Ukrayna politikaları değişti mi?

Ukrayna’nın doğu bölgesi Donbas’ta devam eden iç savaşla ilgili sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Kiev, Donetsk ve Lugansk’ı içine alan bölgede tam bir ateşkes ilan ederken, bölgede çatışan milis güçlerin de ateşkese uyduğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna politikaları ile ilgili önemli değişikliğe gitme kararı aldığı kaydediliyor. Putin’in politika değişiminde Kazakistan ziyareti sonrası Moskova’ya uğrayan, Vnukovo Havalimanı’nda Rusya Devlet Başkanı Putin’le 2 saat kadar görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin etkili olduğu belirtiliyor. Rus lider Donbas’ın Kiev’den koparılması politikalarından vazgeçti. Ancak bölgeyi Kiev’e karşı yalnız bırakmayı düşünmüyor. Putin’in, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı duyacakları” yönündeki açıklamasının bunun kanıtı olduğu ifade ediliyor. Putin’in Kırım’ı tekrar Ukrayna vermesi ise beklenmiyor.

Her ne kadar Moskova, Kiev politikalarında değişikliğe gittiğini açıkça ifade etmese de bu yönde adımların atılacağı öngörülüyor. Minsk’te imzalanan ateşkes çerçevesinde Rusya, Ukrayna ve ayrılıkçı grupların temsilcilerin katılacağı görüşme hafta sonunda yapılacak. Ayrılıkçı grupların hazırlıklar için birkaç gün ek süre taleplerine olumlu bakıldı.

Donbas’ta operasyonları sürdüren askeri birliğin basın merkezinden yapılan açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun talebi üzerine bu yönde bir adım atıldığı, bölgede bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı temsilcileri ile de mutabakat içerisinde yeni uygulamanın 9 Aralık saat 09.00 itibari ile başladığı belirtildi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]