Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da kaçak Türk işçisi çalıştıran şirkete ceza geldi

Ukrayna’ya bağlı Kırım yarımadasındaki Sivastopol şehrinde yerli bir inşaat şirketi kaçak Türk işçi çalıştırdığı için ceza aldı.

Sivastopol Vergi İdaresi ve Ukrayna Savcılığı, 16 katlı bir apartman inşa eden yerel bir şirketin 10 Türk vatandaşını kaçak çalıştırdığını tespit etti.

Sivastopol Vergi İdaresi’nden yapılan açıklamada; “2010 yılında turist vizesi ile Ukrayna’ya gelen 10 Türk vatandaşının çalışma izni olmadan yerli bir inşaat şirketinde çalıştırıldığı belirledik. Sözleşmesiz ve resmiyete dökülmeyen çalışma koşullarında çalıştırılan Türk işçilere aylıkları zarflarla ve döviz olarak elden veriliyordu” denildi. Sivastopol Vergi İdaresi, Türk işçilerin yerli çalışanlarla ile hep bir arada sağlıksız ve elverişiz koşullarda kaldığını belirtti.

Kaçak Türk işçi çalıştıran yerli işverenler ise kendilerini; “Dünya çapında nam salan Türk inşaat işçileri olmadan çok katlı bir bina yapmak zor” şeklinde savundu.

Öte yandan vergi idaresi Ukraynalı çalışanlara saatine 2 dolar ödendiğini bildirirken yabancı işçilere ödenen ücret hakkında bilgi vermedi.

Açılan soruşturma sonucunda Türk işçilerin yurtdışı edilmesi bekleniyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]