Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Moskova hiçbir zaman Ukrayna’yı rahat bırakmayacak”

Svoboda (Özgürlük) Hareketi Başkan Yardımcısı, Kiev Teşkilatı Başkanı Andrey Mohnik, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel yaptığı açıklamada Rusya’nın, Ukrayna’da durdurulmaması halinde geçmişte olduğu gibi Avrupa’ya doğru ilerleyeceğini söyledi.

Eski Milletvekili Andrey Mohnik; “Bizim Stepan Bandera’nın doğum gününde toplanmalarımız artık geleneksel bir hale geldi. Buluşmalarımızda güncel sorunları değerlendiriyoruz. Görüyoruz ki Bandera’nın fikirleri hala canlılığını koruyor. Bandera, Moskova’nın baş düşman olduğunu ve Ukrayna’ya yönelik dış saldırıların ana kaynağı olduğunu söylüyordu. Bugün görüyoruz ki, Moskova hiçbir zaman Ukrayna’yı rahat bırakmayacak. Bir gücün çıkıp Moskova’nın emperyalist arzularına dur demedikçe de ülkemize saldırıları devam edecek. Moskova’nın emperyalist arzularını Ukrayna engelleyemez.” dedi.

Ukrayna’da iktidarda üst düzey yetkililerin halen Rusya yanlısı olduğuna savunan Andrey Mohnik, içlerindeki gizli Rus hayranlarının asıl sorunu teşkil ettiğini kaydetti.

Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalarda milliyetçiler olarak gerilimi düşürme adına ellerinden gelen çabayı sergilediklerini belirten Mohnik, dünya liderlerinin bir dünya savaşına sebebiyet vermemek için kıymetli mücevherleri işleyen ustalar gibi hassas davranması gerektiğini vurguladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]