Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya ile Japonya arasında yine Kuril Adaları gerginliği

Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov’un Kuril Adalarını ziyaret etmesi ve buradaki askeri birlik için yeni teçhizat ve silahlanma vaadinde bulunması Japonya’yı rahatsız etti. Serdyukov Kuril Adaları’nda bulunan 18. Makineli tüfek ve topçu tümenini ziyaret etti. Rusya Savunma Bakanı bu yıl başlayan ve 2020 yılına kadar devam edecek silahlanma projesi çerçevesinde, Kuril Adaları’nda bulunan tümeni yenileyeceklerini söyledi. Rusya Savunma Bakanı ayrıca burada bulunan asker ve eşleriyle görüşme gerçekleştirdi.

Bu arada Japonya, Serdyukov’un ziyaretine tepki göstererek, bu tür gelişmelerin ikili ilişkilere zarar verdiğini kaydetti. Japonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Japonya ilişkilerinin zarar görmemesi gerektiği çağrısı yaparak, ziyaretin üzerlerine kaynar su dökülmüş etkisi oluşturduğunu duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de konu ile ilgili açıklamasında Anatoli Serdyukov’un ziyaretini savundu. Medvedev, “ Adaların gelişimi için devlet yetkililerinin bu bölgeyi ziyaret etmesi şart.” dedi.

Medvedev’in İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Japonya ile tartışmalı Kuril Adaları’nı geçen yıl ilk defa ziyaret etmesi, iki ülke ilişkilerinde gerginliğe neden olmuştu. Japonya, Moskova Büyükelçisi Masaharu Kono’yu geri çağırmıştı.

Japonya’nın Hokkaido Adası ile Rusya’nın Kamçatka bölgesi arasında sıralanan Kuril Adaları 56 adacıktan oluşuyor. Bin 300 kilometre boyunca uzanan adalarda bulunan yaklaşık 100 volkandan 35’i halen aktif. Rus, Ukrayna, Kore ve Japon gibi onlarca farklı milletten 30 bin kişi adalarda yaşamlarını sürdürüyor.

Yunus Erdoğdu Kiev Cİhan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]