Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kamyonculardan yabana atılmayacak tüyolar

Yılların ve yolların tecrübesine sahip kamyoncular tecrübelerini paylaştı. İşte o tecrübeler; arabanın tüketimi devri ile alakalıdır. Bu da motor gücü ve ağırlık dengesine Göre çok değişir yani belirli bir devrin altında ki bu genelde 1500’dür arabanız çok yakar çünkü yolculuk suresi uzar. 2500’den sonrada araba çok yakar. Burada ekonomi yapmak isteyenlere tavsiyem birincisi ekonomik bir araç seçin, ikincisi kullanırken dikkatli olun ve kesinlikle aşağıdaki açıklamalarımı okuyun.

Birinci tavsiyemi yanlış anladınız muhtemelen. Ekonomik araba alacam diye giderde 1 litre motoru olan 40 beygir gücünde 800 kilo bir araba alırsanız sadece konforunuzdan ve ödeyeceğiniz vergi karşılığından feragat etmiş olursunuz.

Tavsiyem güçlü bir araba alın en az 100 beygir olsun. Gücüne göre ağırlığı da az olsun. Bakımdan dizeller tercih edilir. Çok az kişi bilir ama dizel VW Golfler en ekonomik araçlardır. Neden mi? Çok basit 1.9 dizel Transpoter motorunu 1 tonluk bir arabaya takmışlar. 130’u geçmezseniz araç uzun yolda 4 litre mazot yakıyor. Eğer ekonomi peşindeyseniz aldanıp da güçsüz araba almayın çok yolda kalırsınız. Ağır arabalar da almayın. Güçlü ve hafif olmalı.

İkincisi araç kullanırken ani kalkışlar yakıt tüketimini artırır. Yavaş kalkmak ve mümkün olduğunca az kalkmak lazım. Yani durmamaya çalışın kırmızı ışığı veya yayayı gördüyseniz yavaşlayın en son hamlede durun yani erken yavaşlayın. Tekrar hızlanırken de yavaş hızlanın. Aracı ortalama 2000 devirde kullanırsanız minimum yakıt sarfiyatına ulaşırsınız. Bu arada aracın yağ ve hava filtresi bakımını ihmal etmeyin düzenli olarak yapın. Arada bir hava filtresini çıkarıp hava tutun kolay bir iş. Aracın lastikleri de önemli yazın sert kisin yumuşak lastikler kullanın ve ön 32 arka 35 bar basınç iyidir. Uzun yolda argonda bastırabilirisiniz. Uzun yolda arabanızı yıkayıp silin bu rüzgârın sürtünmesini azaltır yakıtı da sürüş keyfinizi de artırır.

Yavaş giderseniz az yakar palavralarına inanmayın, genelde şehir içi 60 şehir dışı 90 altı her zaman cebinizi yakar. Arabanız güçlüyse bu rakam 120-150’ye de çıkabilir. Örnek 130 beygir bin 100 kilo bir araç için 120’nin altıda ustu de artırır ama 70 beygir 1000 kiloysa bu rakam 90 olur.

Mahmut Koçak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]