Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko Slavyansk’ı ziyaret etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, uzun süren çatışmaların akabinde ayrılıkçılardan temizlenerek kontrolün sağlandığı Slavyansk şehrini ziyaret etti.
Sivil halkla da bir araya gelen Poroşenko, şehirde hayatın bir an önce normale dönmesi için çalışmaların yapıldığını açıkladı.
Poroşenko operasyon sırasında kahramanlık gösteren askerlere nişanlarını dağıttı.

Poroşenko, yerel idarenin bir an önce şehirden kaçan sivillerin geri dönmesi için yıkılmış ya da hasar görmüş evler ve su şebekesinin onarması talimatı verdi. Haftalardır elektriksiz olan şehre Poroşenko’nun gelişiyle elektrik verilmeye başladı.

Poroşenko: “Şehirde çocukların 1 Eylül’de okula başlamaları için plan yapılmalı. 1 Eylül’de çocuklar okula gitmeli. Çünkü, çocukların okullara gidişi bile bir barış sembolüdür.” dedi. Poroşenko yakın zamanda ayrılıkçıların çekildiği; Donetsk ile Lugansk’ı da ziyaret edeceğini ifade etti.

Ukrayna’nın doğusunun ayrılıkçılardan arındırılmasının sadece bir askeri operasyon olmadığını söyleyen, Poroşenko, yerel sivil halkın silahlı ayrılıkçıların baskısı altında yaşamak istememesinin operasyonları başarılı kıldığını dile getirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]