Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk Dışişleri: Ukrayna’da kaçırılan AGİT gözlemcileri nedeniyle endişeliyiz

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Özel Gözlem Misyonu bünyesinde görev yapan, birisi Türk toplam dört kişilik gözlemci grubunun, kaçırılmasından dolayı endişe duyulduğu belirtildi.

AGİT gözlemcilerinin Ukrayna’da alıkonulmasına ilişkin Dışişleri’nden yapılan değerlendirmede; “Ukrayna’daki krize çözüm bulunmasına katkı sağlamak üzere teşkil edilen AGİT Özel Gözlem Misyonu bünyesinde görev yapan, bir vatandaşımızın da dâhil olduğu dört kişilik gözlemci grubunun, 26 Mayıs günü Donetsk bölgesinde kimliği belirsiz kişilerce alıkonulmasından derin bir endişe duyuyoruz.” denildi.

AGİT Özel Gözlem Misyonu’nun, Ukrayna halkının güvenliğine ve ülkenin istikrarına katkıda bulunma hedefiyle çalışmalarını tarafsız ve özverili şekilde sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, tüm taraflardan bu hususu hatırda tutmalarını ve misyon mensuplarına karşı tam bir saygıyla hareket edilmesi istendi.

Rehin alınan tüm gözlemcilerin bırakılması için girişimlerin devam ettiğini ifade eden Dışişleri Bakanlığı; Kiev Büyükelçiliği, AGİT Daimi Temsilciliği ve AGİT Özel Gözlem Misyonu Başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan’ın Ukrayna Hükümeti ile işbirliği içinde gerekli çalışmaları sürdürdüğünü bildirdi.

Moskova’da temaslarda bulunduğu sırada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kaçırılan gözlemciler konusunu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmüştü. Davutoğlu durumu ayrıca, AGİT Dönem Başkanı İsviçre’nin Dışişleri Bakanı ve ekipte bir vatandaşı bulunan Danimarka’nın Dışişleri Bakanı ile de değerlendirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]