Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Bulgaristan,Ukrayna’dan Bulgar ruhunun korunmasını istiyor

Bulgaristan,Ukrayna'nın Bolgrad bölgesinin Bulgar ruhunun korunmasını istiyor

Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, Ukrayna mevkidaşı Dmitro Kuleba ile Kıyiv’in Bolgrad bölgesinin idari ve bölgesel reform planlarını görüştü.

Zaharieva, telefon görüşmesinde, Ukrayna’nın tutumunu yeniden değerlendirerek  bu bölgede yaşayan ve bu değişikliği kabul etmeyen 200 bin kişilik Bulgar etnik toplumunun görüşünü gözönüne almasını istedi.

Bakan Zaharieva; ‘Ukrayna’daki Bulgar azınlığı iki ülke arasında doğal bir dostluk ve işbirliği köprüsüdür ve haklarına saygı gösterilmeli’ çağrısında bulundu. İki bakan ayrıca Ukrayna turistlerinin Bulgaristan seyahatleri konusunu da görüştü.

Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Ukrayna’da Bulgarların yaşadığı Bolgrad Bölgesi bölünmeyecek

Ukrayna’da Odesa ilinde Bulgar kökenli vatandaşların yoğun yaşadığı Bolgrad Bölgesi şimdiki sınırlarını muhafaza edecek ve yeni idari bölünüm şemasında parçalanmayacak.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva ile telefon görüşmesinde buna güvence verdi. Zaharieva bu bölünmenin olmaması için dün Ukrayna mevkidaşını aramıştı. Kuleba olayı araştırma sözü verdi ve bunun üzerine bugünkü görüşmede kararı açıkladı. Taraflar, makul karar kabul edilinceye kadar irtibatta kalmaya anlaştı.

Bulgaristan Halk Meclisi Bolgrad Bulgarlarını destekleyici bir bildirge kabul etti

Bulgaristan Meclisi, Ukrayna’daki Bulgar topluluğunu destekleyici bir bildirgeyi oybirliği ile kabul etti.Bunun gerekçesi oradaki Bulgarların doğal idari merkezi olan Bolgrad bölgesini beş bağımsız kısma ayıran Ukrayna’daki idari – bölgesel reformdur.

Bildirgede, bunun Bolgrad bölgesindeki 200 bin kişilik  Bulgar diasporasına çok ağır bir darbe indirdiğine işaret ediliyor. Meclis, Bulgaristan yönetimini iki hükümet arasında acil bir görüşme yaptırmakla görevlendiriyor.  Kabul edilen belgede, bu öncelikli sorunun Avrupa değerlerine uyum sağlanması yoluyla iki ülke arasındaki mükemmel ilişkiler bağlamında çözüme bağlanması gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: Radio Bulgar

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]