Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

CIA Direktörü gizli görüşmeler için Kıyiv’i ziyaret etti

William J. Burns, karşı saldırı ve istihbarat paylaşımı planları hakkında görüşmek üzere gizlice Ukrayna'ya geldi.

Seyahat hakkında bilgilendirilen kaynaklara göre, CIA direktörü Burns üst düzey Ukraynalı yetkililerle karşı saldırı planlarının tartışılması da dahil olmak üzere görüşmek üzere Haziran ayında gizlice Kıyiv’e geldi.

Adının açıklanmaması koşuluyla konuşan kişilerden biri, CIA direktörü William J. Burns’ün karşı saldırı hakkında taktiksel tavsiye vermek için orada olmadığını, bunun yerine istihbarat konularını tartışmak için orada olduğunu söyledi.

Görüşmeler, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir oturumu içeriyordu. ABD’li bir yetkili, Bay Burns’ün, diğer gezilerinde olduğu gibi, Amerika’nın istihbarat paylaşımına devam etme taahhüdünü yeniden teyit ettiğini söyledi.

Yetkili, gizli gezinin, Yevgeniy Prigojin ve onun Wagner özel askeri şirketi tarafından üst düzey Rus askeri liderlerini kovmak için geçen hafta iptal edilen çabalardan önce gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Burns ile Zelenskıy’nin görüşme detayları bilinmiyor. Ancak Ukraynalı yetkililer üst düzey ABD’li yetkililere karşı saldırı planları, güney Ukrayna’daki geniş toprak parçalarını geri alma arzusu ve karşı saldırıda güçlü bir performansın herhangi bir müzakerede daha iyi bir anlaşma kazanma şanslarını artırabileceği umutları hakkında bilgi verdi.

Washington Post daha önce Burns’ün, Kıyiv gezisini bildirdi ve Ukraynalı yetkililerin kendisine Rus işgali altındaki toprakları geri alma ve yıl sonuna kadar Moskova ile ateşkes müzakereleri başlatma planları hakkında bilgi verdiğini bildirdi.

Amerikalı yetkililer, karşı saldırının bazılarının beklediğinden daha yavaş ilerlediğini ve Rus savunmasının inatçı olduğunu kanıtladı. Ancak yetkililer, bu hamlenin ana çabalarının henüz gelişmediğini ve Ukraynalıların hangi kazanımları elde edebileceğini ve bu girişimin gelecekteki barış müzakerWilliam J. Burnseleri üzerindeki etkisinin ne olacağını söylemek için çok erken olduğunu da söyledi.

https://t.me/ukraynahaber/3043

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]