Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna Birlik Gününü kutluyor

Doğu ve Batı Ukrayna, 102 yıl önce bugün birleşti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 22 Ocak Birlik Günü’nde, Ukrayna Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mıhayşlo Hruşevskiy’nin anıtında düzenlenen törene katıldı.

Zelenskıy, ülkenin önde gelen devlet adamına anıtın çelenk bıraktı.

Törene Ukrayna Parlamentosu Başkanı Dmıtro Razumkov ve Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal katıldı.

15 kişinin hayatını kaybettiği Harkiv’deki huzurevi yangının gölgesinde kalan birlik gününde ülkedeki çeşitli anıtlar çiçek konuldu.

Batı Ukrayna Halk Cumhuriyeti (Galiçya, Zakarpatya ve Bukovina) ile Ukrayna Halk Cumhuriyeti’nin 22 Ocak 1919’da birleştiği günün yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Ukrayna’nın 1991 yılında bağımsızlığını elde ettiği günden bu tarafa resmi kutlanan Birlik ve Özgürlük Günü’nde, geleneksel olarak ülkenin ortasından geçen Dinyeper Nehri üzerindeki köprülerde el ele tutuşarak insan zinciri oluşturuldu.

Birlik Günü (den Sobornosti) geçmişte en görkemli 21 Ocak 1990 günü kutlanmıştı.

Ülkenin en batısındaki Lviv’den, Kıyiv ve en doğusundaki Donetsk Bölgesi hattı üzerine dizilen 3 milyon insan el ele tutuşmuş, “canlı zincir” oluşturarak birleşmeyi sembolleştirmişti.

Daha sonra bu gelenek sadece ülkenin ortasından geçerek Karadeniz’e dökülen Dinyeper nehri üzerindeki köprüde sembolik olarak yaşatılmaya devam ediyor. Birlik Günü ülkede iktidar hem de muhalefet tarafından coşkuyla kutlanan bir gün.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv | [email protected]

İhbar Hattımız 7/24 açık WhatsApp (Bülten için “bülten” yazıp kısa mesaj atabilirsiniz), Signal, Telegram ve Viber: +380 63 665 65 25

Twitter DM açık: @erdogduy

Facebook ve Messenger: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/ukraynahabercom/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]