Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Kerkük Eğitim Müdürlüğü Kürtçe harf yasağını kaldırdı

Habib, "Mazeretleri, bilgisayarlarında Kürtçe fontların ve Kürt çalışanları olmaması, dolayısıyla Kürtçe isimleri yazarken sorun yaşamaları” diye konuştu.

Kerkük Eğitim Müdürlüğü, öğrenciler okullara kaydolurken, isimlerindeki Kürtçe harfler yerine Arapça harflerin kullanılmasını zorunlu kılan kararı iptal etti.

Kerkük Eğitim Müdürlüğü daha önce Kürt öğrencileri okula kaydolurken isimlerinde sadece Arapça harfler kullanmak zorunda bırakıyordu.

Eğitim Müdürlüğü dün okullara gönderdiği yazıda, ilgili taraflarla temasa geçtikten sonra elektronik kayıt projesi programının yenilenmesine ve (P, J, Ç, G, O, L, R, K, Ê, ) harflerinin eklenmesine karar verildiğini bildirdi.

Aşağı Kürtçede (Sorani) R ve L hafflerinin kalın okunan formları da bulunuyor.

Dün Kerkük İl Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Denetleme Merkezi, kentteki ilkokullara 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için elektronik kayıtların yakında açılacağını belirten bir yazı gönderdi.

Talimatlardan biri de öğrencilerin isimlerini yazarken (P, J, Ç, G, O, L, R, K, Ê) harflerinin kullanılmaması yönünde oldu.

Ancak kısa sürede karara itirazlar gelmeye başladı. Ancak İl Eğitim Müdürlüğü daha sonra bu kaardadan geri adım attı.

Kürtçe Irak’ta Arapça gibi devletin resmi dilidir

Irak Anayasası’nın 4. maddesinin birinci fıkrasına göre Arapça’nın yanı sıra Kürtçe de devletin resmi dilidir.

Irak Parlamentosundaki Kerkük Milletvekili Sabah Habib, Rudaw’a, Kerkük İlköğretim Denetleme Merkezi ile temasa geçtiklerini belirtti.

Habib, “Mazeretleri, bilgisayarlarında Kürtçe fontların ve Kürt çalışanları olmaması, dolayısıyla Kürtçe isimleri yazarken sorun yaşamaları” diye konuştu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]