Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

‘750 bin Gazzeli Türkiye’ye geliyor, 30 milyar dolar fon yolda’

İsrail ve ABD'nin 2,5 milyon Gazzeliyi yerinden edecek planı sızdı. Ankara'nın da içinde olduğu plana göre 750 bin Gazzeli Türkiye'ye gelecek. Mısır ve Körfez ülkelerine de dağıtılacak mültecilerle ilgili en az 30 milyar dolarlık fon hazırlanıyor.

Dünyanın dört bir yanından çatışma bölgelerine ilişkin raporlar ve haberler paylaşan Intelligence Front, ABD ve İsrail’in 2,5 milyon Gazzeliyi tahliye edecek planını yazdı. ABD ve İsrail’in bu kapsamda Körfez ülkeleri, Mısır ve Türkiye ile görüştüğü ve hangi ülkeye kaç Gazzelinin gönderileceğinin belirlendiği ifade edildi. Ortaya çıkan bilgilere göre, 750 bin Gazzelinin Türkiye’ye gönderileceği ve en az 30 milyar dolarlık fonun hazırlandığı öne sürülüyor.

Eski ABD Büyükelçisi Namık Tan, “Türkiye, ABD ve İsrail arasındaki muhtemel bir mülteci anlaşmasının parçası olmamalıdır” diyerek tepki gösterdi.

İddiaya göre 50 bin kişi Mısır’a, 750 bin kişi Türkiye’ye, 400 bin kişi istenirse çeşitli Arap ülkelerine, 150 bin kişi Suudi Arabistan’a, 100 bin kişi Körfez ülkelerine, 50 bin kişi Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’ya, 50 bin kişi de Batı Şeria’ya gönderilecek.

30 MİLYAR DOLARLIK FON

Türkiye ve Mısır’ın Gazzelileri almaları karşılığında BM ve AB fonlarından destek almanın yanı sıra, barındırdıkları mültecilere yönelik Körfez ülkelerinden doğrudan nakdi yardım ve çeşitli konularda yardım alacağı belirtiliyor. Bu kapsamda da en az 30 milyar dolarlık bir fonun hazırlandığı iddia ediliyor.

Yine ortaya çıkan bilgilere göre, Mısır’ın IMF’ye olan borcu silinecek, Türkiye’ye de ihtiyacı olan döviz sağlanacak.

NAMIK TAN’DAN TEPKİ

750 bin Gazzelinin Türkiye’ye gönderileceği iddiasına eski ABD Büyükelçisi Namık Tan’dan tepki geldi.

Namık Tan, “Türkiye, son yıllarda Afganistan, Suriye ve çeşitli Afrika ülkelerinden kaçan insanların mülteci deposu olmuşken, şimdi de Gazze’den 750 bin kişinin Türkiye’ye gelme ihtimali konuşulmaktadır. Bu durumun uzun vadede Türkiye’nin güvenlik, demografik yapı ve sosyal barış konusunda sorunlar yaşamasına neden olacağı açıktır” değerlendirmesini yaptı.

Ankara’nın bunu kabul etmesi durumunda çok bir hata yapmış olacağını belirten Tan, şunları söyledi:

“Yanlış dış politika nedeniyle Ortadoğu’da meydana gelen çatışmaların tarafı olan iktidar, bu çatışmalar sonucunda ortaya çıkan insani krizden etkilenen kişileri kısa vadeli hesaplarla Türkiye’ye kabul etmesi halinde yeni ve çok büyük bir hata yapmış olacaktır.

Bu yanlış politikalardan acilen geri dönülmeli, Türkiye krizin çözümü konusunda etkin rol oynamalı, İsrail-Hamas savaşı nedeniyle ortaya çıkabilecek bu yeni mülteci krizini yerinde çözmek için çaba sarf etmeli, ABD ve İsrail arasındaki muhtemel bir mülteci anlaşmasının parçası olmamalıdır.

Gazze’ye sahip çıktığını iddia eden Erdoğan’ın, Gazze halkını insanlığın vicdanına aykırı şekilde vatanından sürecek bir planın parçası olması, bu planı uygulayacaklar arasında adının zikredilmesi de ibretliktir.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]