Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Yunus Erdoğdu

21 Aralık’ta “Işık İnsan” çağı başladı

Jüpiter ve Satürn, 21 Aralık’ta gün batımından hemen sonra, Orta Çağ’dan beri yapmadıkları bir şeyi yapacak ve çift tek bir gezegen gibi gözükecek.

Gökte yıldızlar ve gezegenlerdeki olağanüstü hadiseler, yerdekileri etkileyip etkilemediği kadim zamanlardan bu tarafa tartışılan bir konu.

Bir yaprağın bile, Allah’ın izni ve bilgisi dâhilinde yere düştüğüne inanan bir Müslüman olarak, kâinatta tesadüfe yer olmadığını biliyorum.

Her hadisenin bir iyi yanı bir de kötü yanı vardır. Ancak siyah ve beyaz çizgilerden oluşan zebrayı bütün haliyle görmek lazım, sadece siyah ya da beyaz değil. Meydana gelen hadiseler üzerine tefekkür etmek bunları doğru okumak için elimizdeki birinci kaynak pusulamız: Kuran ve hadisler.

Kuran’da yıldızların gezegenleri ve güneş sisteminin yaratılışına dair birçok ayet var:

“Andolsun biz, gökte burçları yarattık. Ve onu bakanlar (“ibret alanlar, sistemli bir düşünce ile anlayanlar”) için süsledik.” (Hicr, 15/16)

“Gökte burçlar yaratan ve orada bir kandil (“gibi tükenip sönmeye mahkûm” güneş) ve nurlu bir ay yapan Allah’ın şanı ne yücedir!” (Furkan, 25/61)

Maksadım araştırmacı bir gazeteci olarak meydana gelen hadiseleri birlikte okumak ve zebrayı bütün görmeye çalışmak.

Evet, Jüpiter ve Satürn, 21 Aralık’ta gün batımından hemen sonra 4 Mart 1226’da olduğu gibi yeniden tek bir gezegen gibi gözükecek.

Buyurun 1226 yılında neler yaşandı bir bakalım.

1226 yılının mart ayında Celaleddin Harzemşah, Pakraduni Hanedanlığı (marjinal bir kesim kötü niyetli Pakraduniler, Anadolu’da 7 asırlık yer altı faaliyetleri neticesinde bugün altın çağını yaşıyor. Ve başlı başına derin bir yazı konusu.) başkenti Tiflis’i fethetti ve bir çağa nokta koydu. (Bu bağlamda bazılarının aklına Azerbaycan ve Türk ordusunun Karabağ zaferi gelebilir o da ayrı bir yazı konusu.)

1226 yılında Avrupa, Asya ve uzak doğuda yaşanan gelişmelere ölümlere ve doğuları tarihe derin merakı olanlar baksın ben burada sadece bildiğimiz coğrafyadan bir örnek verdim.

1227’de Cengiz Han ile Süleyman Şah vefat ederken bir yerlerde 7 asır hüküm sürecek Kayı Boyu filizleniyor, Moğolların yerle bir ettiği İslam medeniyeti, Türk sancağı altında yeninden başlıyordu.

Astronomiye geri dönersek, Jüpiter’le Satürn’ü bir daha bu kadar yakın, 15 Mart 2080’de görülecek. Yaklaşık 10260 yıllık insanlık tarihinde 13’üncü döngüsü tamamlayacak ve bir daha da bu ikili bir arada böyle sonsuza dek görünmeyecek.

Gelecek hepimiz için karanlık lakin şu 2080 tarihi de çok manidar… Muhtemelen bu yazıyı yazan da okuyanların da çoğu ölmüş, gömülmüş olacak o tarihte. Söyle bir tahmin yürüteyim, 2120’ye kadar 40 yıl sürecek komünizm çağının başlangıcı olacak…

Kuran’ın mesajı net:

“De ki: Göklerde ve yerde gaybı Allah’tan başka bilen yoktur.” (en-Neml, 27/65).

“Gaybın anahtarları onun katındadır. Onları ancak O bilir” (el-En’âm, 6/59).

Ben burada sadece bulutu görüp yağmur yağacağını tahmin eden bir meteoroloji uzmanı gibi, 2080’deki birleşmeyi görüp sosyal hadiseler zaviyesinden insanlığın geçmişine ve toplumun geleceğine bakıyorum.

Kendi puslu camımdan sübjektif bir bakış açısı bu.

Asla, kâhinlik ya da kehanet peşinde değilim.

Allah’ın dediği olur.

Bir meteor çıkar Jüpiter’e bindirir ekseni kayar, ya da güneş sönüverir işler değişir.

Geri 2020’ye dönersek, 20 yılda bir kavuşan Satürn ve Jüpiter güneş sisteminde büyük zaman dönüşünü gösteriyor.  Önümüzde 60 yıl yani hicri 1500 yılına kadar (bunun ne anlama geldiği başka bir derin yazı konusu) 4 kritik kavuşma olacak. 2039, 2080, 2100, 2120… Sonrası bu dönğü 2159’da sona erecek.

Güneş sisteminin, Herkül istikametindeki kara deliğe doğru seyri ne zaman biter kıyamet nerede kopar, Allah bilir.

Gökten yine yere inersek toplumsal olarak da 20 yılda bir nesil değişiyor. 2000’de doğanlar 20 yaşında… Ben onlar doğduğunda filmli makinelerle gazetecilik yapıyordum, şimdi ne film var ne banyosu dijital çağdayız. Bunu dünyadaki değişimi anlamanıza örnek olması açısından yazdım.

Yarını bilmiyorum ama 20 yıl sonrasını hayal edeyim?

Peru‘lu Şamanlar da, Mayalar da hayal edememişler o nedenle 21 Aralık 2012’de takvimi bitirmişler bu dönemden sonra ortaya çıkacak nesle de “Işık İnsan” demişler ve bildikleri dünya takvimine nokta koymuşlar.

Hâlihazırda 60 yıl sürecek “Işık insan” çağı başladı, insanlık için hayırlara vesile olsun.

Free (ücretsiz) Wi-Fi çağı, 3G, 4,5G, 5G derken ışınlanma çağı geliyor.

Hani Kuran’daki kıssada, Hazret-i Süleyman (Aleyhisselam) huzurundaki Saba Kraliçesi Belkıs’ın tahtını göz açıp kapayıncaya kadar getirmişti ya… Oradan anla işte…

Artık “ışık insan” çağında gerek internet, televizyon, çevrimiçi video konferans naklen yayın yapmak, toplantılar yapmak çocuk oyuncağı oldu.. herkesin cebindeki telefonlarla canlı yayınlar yapıyor.

Evet, “ışık insan” çağı başladı.

Işık çehreli bir nesli geliyor doludizgin…

Bugünlerde 21 Aralık’da büyük gök hadiseleri meydana gelirken doğanlar ise 2060’da dünyayı şekillendirecek olan nesil.

Tıpkı 1978’de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB)‘inde doğan ancak bugün bağımsız Ukrayna’yı yöneten 42 yaşındaki Volodımır Zelenskıy örneğinde olduğu gibi.

İki dev gezegenin bir sonraki kesişmesi 2039 yılında olacak. Kaç kere dünya haritası değişecek kim bilir?

Yavuzlarla ve halim selimler buluşacak…

Zıtlar hep birlikte gelir bu dünyaya…

Bugün 21 Aralık kuzey yarım kürede en kısa gün bir yanımız kar buz, güney yarım kürenin ise en uzun günü, günlük güneşlik…

Hasan Hüseyin Korkmazgil şiirindeki gibi: “Dostum dostum güzel dostum.. bu ne beter çizgidir bu.. bu ne çıldırtan denge.. yaprak döker bir yanımız.. bir yanımız bahar bahçe…”

Evet, tevafuk o ki büyük liderler bu büyük gök hadiseleri esnasında dünyaya gelmişler. Allah, vergisi bir donanım olmadan zaten bir şey olmaz. Nice köyler var dahi beyin dolu ama keşfedilemeden ölüp gidiyor.

İşte öyle halim selim (zararsız ve yumuşak huylu kimseyi), sahipkıran (güçlü ve üstün hükümdar) yavuz bir sultan yapan; sorumluluk bilinci, konsantrasyon, kararlılık, ciddiyetin, sabır, azim, çok çalışma, ümit ve en önemlisi inançtır.

Yahudîler arasında birçok âlim vardı. Bunlar, kitaplarında Allah Resûlünün geleceğini görüp, öğrenmişlerdi. Yıldızlardan hüküm çıkarmada da çok usta sayılırlardı. Efendimiz (sallallahu aleyhi vesselem)’in doğumu gecesinde bir yıldız parlamış ve Yahudî âlimler bu yıldızdan Ahirzaman Peygamberinin dünyaya teşrif ettiklerini anlamışlardı.

Ben her ne kadar âlim olmasam da gökteki yıldız hareketlerin bendeki çağrışımlarını yazdım.

Bu neyin kafası? diyenlere bu limonlu çayın kafası…

Sizler de yorum bırakarak düşüncelerinizle katkıda bulunabilirsiniz.

Yunus Erdoğdu – 21 Aralık 10260 (miladi 2020)

| Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]