Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Yunus Erdoğdu

Peygambere cahil denir mi?

Birisine cahil diyen kişinin durumu nedir?

Ünlü pop sanatçısı Sezen Aksu, 2017 yılında “Alakasız Şarkılar” adlı albümünde bir şarkısı var hâlihazırda gündemdeki, “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısından bahsediyorum. Albümün adı ile müsemma bu şarkı 9 Haziran 2017’de Poll Production’un 4 milyon 360 bin takipçisi olan, YouTube sayfasına yüklenmiş. Sadece bu sayfada 787 bin kişi dinlemiş.

Bırakın Türkçeyi o gündür bugündür farklı kanallarda, Arapça, Fransızca ve İspanyolca versiyonların milyonlarca dinlemesi var bu şarkının…

Gündem değiştirerek hayatta kalan, Erdoğan Rejimi listesindeki “Sezen Aksu” maddesi devreye girdi.

İktidar Sezen Aksu’nun çok ekmeğini yedi.

Sezen Aksu iyidir, hem muhalefetteki “Kemalist” hem de güdümündeki “Siyasal İslamcı” trol ordusuna malzeme verir.

Çünkü Sezen Aksu’nun babası Sami Yıldırım, Gülen Cemaatinin meşhur kolejlerinden Yamanlar Kolleji’nin kurucusudur.

BABAMIZA LAF SÖYLETMEM!

Elbette Babamız Âdem ilk insandır, ilk peygamberdir meleklerin dahi secde ettiği meleklerin dahi bilmediklerini bilen bir âlimdir. Selam olsun bilgin babamız Âdem’e! Bütün ilahi dinlerde Hz. Âdem’e ve annemiz Havva’ya saygısızlık en iyi tabirle değer kaybıdır. Peygamber ve peygamberlik anlayışına da saygısızlıktır.

Herhangi birisine cahil diyen kişi cahilin önde gidenidir. Mesele, Sezen Aksu’nun cehaletine verip geçilecek bir mesele…

Artı İslam inancında söylemden ve eylemden ziyade kişinin niyetine bakılır. Sezen Aksu’nun hangi niyetle bu ifadelere yer verdiğini elbette kendisi daha iyi açıklayabilir.

Yanlış yaptığını ifade edip yanlışından da dönebilir.

Şarkının sözlerini değiştirebilir. Mesela, “SeIam söyIeyin o cahiI Havva iIe Ademe” yerine

“Selam söyleyin ebeveynlerim Havva ile Adem’e” diyebilir.

Yine Aksu’nun sözlerden devam edecek olursak, “Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete.. iIIe yanacağız, yanacakIar eIbette… Önümüz uçurum ardımız dağ” velhasıl işimiz zor…

Geçtiğimiz günlerde Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir alkollü araç kullanırken yakalandı. Ki kendisi Yargıtay 1. Başkanlığı Mescidi İmam hatipliği görevinde bulunuyordu yani yargı mensupları bir “ayyaşın” ardında namaz kılıyordu. Bence ne yaptığını bilmeyen sarhoş gibi davranan yargı mensuplarına uygun bir durumdu.

Toplumda cehalet had safhada, Diyanet, Sezen Aksu’ya karşı çıkmışmış yürüsün gitsin… Faize, hırsızlığa, devlet malını indira gandi etmeye, adaletsiz yönetime karşı çıkşın!

Şarkıcıya babam da karşı çıkar.

MÜNAFIKLIK ALAMETİ! AMAN DİKKAT DİNDEN ÇIKMAYIN!

Bu işlerin şakası olmaz! Bir Müslümanın, Hz. Adem, Hz. Musa, Hz. Davud, Hz. İsa gibi peygamberlerden birine hakaret edildiğinde, alaya alındığında bu saygısızlığın, edepsizliğin usulüne uygun bir şekilde karşısında olması gerekir. Herhangi bir peygamberin bir şarkıda hafife alınmasını, hakaret edilmesini İslam çok büyük bir edepsizlik, saygısızlık kabul etmiştir.

Müslümanım dediği halde bir insanın Peygamberleri hafife alması, hakaret etmesi, zemmetmesi İslam alimlerinin uzlaşmasıyla söz konusu kişinin, İslam Dini’nden çıkması, dinsiz olması manasına gelir. Alimlerimiz bu hükmü pek çok ayet ve hadislerden çıkarmışlardır. Misal olarak birkaç tanesini zikredebiliriz:

“Münafıklar, kalplerinde gizledikleri küfrü yüzlerine vuracak bir sûrenin tepelerine inmesinden çekinirler (bir yandan da sizinle alay ederler). De ki: “Eğlenin bakalım. Allah sizin o çekinip endişe ettiğiniz şeyleri meydana çıkaracaktır!

Eğer kendilerine ettikleri alay hakkında soracak olursan, yaptıklarını gizler ve: “Ciddi bir şey konuşmuyorduk, sadece lafa dalmış şakalaşıyorduk!” derler. Sen onlara kanmayıp, suçlarını itiraf etmişlercesine de ki: “Demek, siz Allah ile, O’nun âyetleri ile ve Onun Resûlü ile eğleniyordunuz ha!”

Ey münafıklar! Hiç boşuna özür dilemeyin! Gerçek şu ki: Siz iman ettiğinizi açıkladıktan sonra, içinizdeki inkârı açığa vurdunuz. Sizden bir kısmınızı, (tövbeleri veya alay etmemeleri sebebiyle) affetsek de, bir kısmını suçlarında ısrar etmelerinden dolayı cezalandıracağız.” (Tevbe suresi, 9/64-66)

Ayetlerde bildirildiği üzere Allah ile, ayetleri ile ve Peygamberleri; hafife almak, alay etmek, hakaret etmek küfürdür. İster şaka, ister ciddi peygamberlere laf edenler, kâfir olur.

Allah Teâlâ, Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve selem)’e hakaret edenleri, hafife alanları, zemmedenleri dünyada ve ahrette lanetlemiştir:

“Allah ve Resulünü çirkin iddia ve davranışlarıyla incitenlere eza edenlere Allah dünyada da, âhirette de lânet etmiş ve onları zelil eden bir azap hazırlamıştır.” (Ahzab suresi, 33/57)

Allah’a eza etmek tabiri mecazidir. Bunun manası, Allah hakkında yakışıksız söz söyleme, Allah’ın hoşlanmayacağı fiiller yapma ve yahut Allah’ın sevdiği kullarına eziyet etmek demektir. Peygamberimize eziyet etmek de Allah’a eziyet etmek olarak kabul edilmiştir.

“Ey iman edenler! Seslerinizi Peygamberin sesinden fazla yükseltmeyin. Birbirinizle yüksek sesle konuştuğunuz gibi onunla da öylece konuşmayın. Yoksa siz farkında olmadan bütün emekleriniz hiçe iniverir.” (Hucurat suresi, 49/2)

ALLAH, KİME CAHİL DİYOR?

Bir bakalım Allah kime, kimlere cahil diyor? Cahil kimdir?

Kur’an-ı Kerîm’de, Allah inkârcıları: “..Cehalet içerisinde kalmış (bilgisizliğe saplanıp kalan) gafiller” (ez-Zariyat, 51/11) olarak zikreder.

Yine cahillerden sakınmak için Allah celle celaluhu; “Âf yolunu tut, bağışla, mâruf olan şeyleri emret, cahillerden yüz çevir.” (el-A’râf 7/199) buyurur.

Ayet o kadar açık ki cahilleri affet, bağışla doğruyu söyle yoluna devam et…

Kur’an, Müslümanlara herhangi bir milletin, topluluğun mukaddes kabul ettiği değerler hakkında ileri-geri konuşmayı, onların “kutsal”ına dil uzatılmasını, tahkir edilmesini, yasaklamıştır: “Allah’tan başkasına yalvaranlara, tapanlara hakaret etmeyin ki, onlar da cahillik ederek hadlerini aşıp Allah’a hakaret etmesinler! Böylece her ümmete, yaptıkları işi güzel gösterdik. Sonra dönüşleri yalnız O’na olacak ve O da yaptıklarını kendilerine bir bir bildirip karşılığını verecektir.” (En’am suresi, 6/108)

Bilgisiz insanlar körler gibidir: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (ez-Zümer, 39/9).

Hazret-i İsa selam olsun O’na: “Cahil yaşayan ölüdür.”, “Diri iken ölü.” demiştir.

“Ben ölüleri dirilttim fakat cahilleri diriltemedim.” buyurmuştur.

Halk arasında hadis olarak bilinen yaygın bir sözde: “Akıllının düşmanlığı, cahilin dostluğundan daha hayırlıdır.” denilmektedir.

BİRİLERİNİN İŞLERİNE GELDİĞİ GİBİ OLMAZ BU İŞLER

Erdoğan Rejiminin dayanak noktası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında 4 yıl önceki şarkıyı gündeme almış: “Yazdığı ucube bir şarkının sözleri arasında Hz. Adem ve Hz. Havva’ya cahil diyen şuursuz bir sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme.” demiş.

Keşke iyi niyetle bu işleri yapsalar, niyetleri kötü olduktan sonra dediklerinin de yaptıklarının bir faydası yok .… “Aha yine aha yine, İIIe yanacağız.. YanacakIar eIbette…”

Hz. Ömer, Allah Resûlü’nden naklediyor:

“Ameller (başka değil) ancak niyetlere göredir; herkesin niyeti ne ise eline geçecek odur…” (Buhârî, Bedü’l-Vahy, 1; Müslim, İmare, 155; Ebu Davud, Talak, 11)

Evet, bugün Sezen Aksu’nın yaptığı saygısızlığa karşı çıkarken de niyetlerimizi de bir kontrol edelim…

İlk İnsan Hz. Âdem’in evlatları ilk peygamber yolunun yolcusuyuz kardeş katili Kabil miyiz? yoksa mağdur mazlum Habil miyiz?

Niyetlerimizi kalbimizi kontrol edelim… Gerçekten Allah’a ve resullerine olan sevgimizden hürmetimizden karşı çıkalım.

Çünkü, “Resulüllah’a eziyet edenlere en can yakıcı azap vardır.” (Tevbe suresi, 9/61)

Netice itibariyle bir peygamberi hafife almak, hakaret etmek, korkunç bir saygısızlık ve edepsizliktir. Başkasının mukaddes kabul ettiği değerlere saygısı olmayanların kendi kutsalına da saygısı yok demektir.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” Sözleri

 

Acısıyla tatlısıyIa

Ne şahane bir şey yaşamak

Dibe vurmak dimdik durmak

Bin bahane bin oyun kurmak

Acısıyla tatlısıyIa

Ne şahane bir şey yaşamak

Dibe vurmak dimdik durmak

Bin bahane bin oyun kurmak

Binmişiz bir aIamate

Gidiyoruz kıyamete

SeIam söyIeyin o cahiI

Havva iIe Ademe

Aha yine aha yine

Önümüz uçurum ardımız dağ

Aha yine aha yine

İIIe yanacağız

YanacakIar eIbette

Acısıyla tatlısıyIa

Ne şahane bir şey yaşamak

Dibe vurmak dimdik durmak

Bin bahane bin oyun kurmak

Acısıyla tatlısıyIa

Ne şahane bir şey yaşamak

Dibe vurmak dimdik durmak

Bin bahane bin oyun kurmak

GüI de var dikende

Aşk da var savaş da

Her şey hepimiz için

Kısmet hayatta

Aha yine aha yine

Önümüz uçurum ardımız dağ

Aha yine aha yine

İIIe yanacağız

YanacakIar eIbette

AcısıyIa tatIısıyIa

Ne şahene bir şey yaşamak

Dibe vurmak dimdik durmak

Bin bahane bin oyun kurmak

AcısıyIa tatIısıyIa

Ne şahene bir şey yaşamak

Dibe vurmak dimdik durmak

Bin bahane bin oyun kurmak

Yazın veda edişi

ŞöIenIerIere şarkıIarIa

BaharIarın geIişi

Kırmızı mor yeşiI la la

Ne şahane

Ne şahene bir şey yaşamak

AcısıyIa tatIısıyIa

Ne şahane bir şey yaşamak

Dibe vurmak dimdik durmak

Ne şahene bir şey yaşamak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]