Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Büyükelçiliği’nde 68’inci yıl dönümünde Kırım sürgünü konuşuldu

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nde, 21 Mayıs’ta Kırım Tatarları ile diğer azınlık halklarının Kırım’dan sürgün edilişlinin 68.yıldönümü dolayısıyla yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Söz konusu etkinliğe, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Sergiy Korsunsky olmak üzere, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kırım’ın Kalkınması Fonu ile Türkiye’nin Eskişehir, Düzce, Nevşehir, Tekirdağ, Etimescut, Polatlı, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve İzmir gibi şehirlerindeki Kırım Tatarları derneklerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Katılımcılar, Kırım Tatarlarını ve Kırım, Ukrayna ile bütün eski Sovyet Sosyal Cumhuriyetler Birliği’ndeki diğer ulusal azınlıkların temsilcilerini hedef alan Stalin rejiminin sebep olduğu korkunç suçları kınayıp, görüş alışverişinde bulundu.

Yuvarlak masa toplantısı sırasında Ukrayna ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu ve daha da geliştirilmesi perspektiflerinin yanı sıra, Ukrayna ve Türkiye’nin Kırım Tatarları’nın karşılaşmış oldukları şimdiki problemleri ile onların çözüm yolları gibi konular ele alındı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]