Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DonbasDonetskKırım

Ukrayna, işgal altındaki topraklarda işlenen suçlar için internet portalı açacak

Geçici işgal altındaki Ukrayna topraklarındaki suç kayıtları bir sitede arşivlenecek

Ukrayna’nın işgal altındaki Kırım, Donetsk ve Luhansk bölgelerinde işlenen suçlarla ilgili belgeleri koruma için bir İnternet portalı kurulacak.

İnternet portalının kurulmasına ilişkin işbirliği muhtırası, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinde (OPU), Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Özerk Cumhuriyeti Başsavcılığı, Uluslararası Rönesans Vakfı ve Prometheus Güvenlik Çevre Araştırma Merkezi tarafından imzalandı.

Kurulacak portalda (sitede) görgü tanıklarının ifadeleri, arşiv kaynakları, medya bilgileri, uluslararası kuruluşların kararları ve kararları, fotoğraflar ve videolar dahil olmak üzere çeşitli veriler yer alacak.

Sitenin genel konuları; insan hakları ihlalleri, savaş suçları, ekoloji, ekonomi gibi konular olacak.

Kurulacak sistemde: kişilere, yerlere göre, zamana göre arama yapılabilecek.

Projede yer alan bilgiler güvenilirlik, tarafsızlık ve resmi verilere dayanacak.

Portal, özellikle, Silahlı Çatışmada İşlenen Suçlara İlişkin Ceza Yargılamalarında Denetleme Dairesi Başkanlığı’nın, sivil toplum kuruluşlarınca tespit edilen vakalar ve delillere dayanacak.

Ukrayna Başsavcı Yardımcısı Gündüz Mamedov, kurulacak portala ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın kolluk kuvvetlerinin ve savcıların Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilmiş topraklarında işlenen suçları 2014 yılından beri kayıt altına alıp soruşturduğunu belirtti.

Halihazırda, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar da dahil olmak üzere 20 binden fazla cezai suç kaydı var.

Uluslararası Rönesans Vakfı’nın İcra Direktörü Oleksandr Suşko ise söz konusu portal sayesinde; Ukrayna’nın uluslararası topluma geçici olarak işgal edilmiş topraklardaki suçlar ve olaylar hakkında daha sistematik bilgi sağlayacağını ifade etti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]