Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım Parlamentosu Türk eğitimciye ‘cumhuriyet nişanı’ verdi

Kırım Parlamentosu, Eğitimde Yeni Teknolojiler Şirketi Genel Müdürü Said Enver Yıldız’a, Kırım’da eğitim, barış, kalkınma ve refaha katkısı nedeniyle cumhuriyet nişanı verildi.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde 20 Ocak’ta kutlanan Cumhuriyet Günü vesilesiyle, içtimai, medeni ve ilmi alanlarda önemli proje ve faaliyetlere imza atan Ukrayna vatandaşlarına Cumhuriyet Özel Ödülü ve Nişanı veriliyor. Kırım Parlamentosu 2012 yılı değerlendirmesinde “Eğitim” kategorisindeki yüksek ödüle Türk eğitimci Said Enver Yıldız layık görüldü.

Cumhuriyet ödülünü Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov’un elinden alan Said Enver Yıldız, 22 yıllık Kırım tarihinde bu ödülü alan ilk yabancı oldu.

 

 

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel yaptığı açıklamada bulunan eğitim gönüllüsü Yıldız; “Firma olarak 20 yıldır Kırım’dayız. Ben ise sekiz yıldır Kırım’dayım. Kırım’a ilk gelen eğitim gönüllülerin çok samimi ve fedakârca yaptıkları çalışmalar göz ardı edilemez. Herkes fert fert çok güzel çalışmalar yapmış. Okullarımızın adını sadece Kırım’da değil tüm Ukrayna’da en güzel şekilde duyurmuşlar. Ben 2005 yılında geldiğimde çok güzel bir atmosferle karşılaştım. Devraldığımız güzellikleri ve başarıları daha da ileriye götürmeye azmettik. Bugün geldiğimiz noktaya bütün arkadaşlarımızın üstün özverili çalışmaları sayesinde olmuştur. Hepsine çok teşekkür ederim. Ayrıca buradaki devlet yetkililerimizin destekleri ve teşvikleri kuşkusuz ki hiç göz ardı edilemez. Onlara da ayrı ayrı teşekkürlerimi arz ederim” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]