Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

İşte Putin’in bir yıllık telefon trafiği: İlk sırada Erdoğan, son sırada Poroşenko var

Reis Recep Erdoğan, 19 telefon görüşmesiyle listede ilk sırada yer aldı.

Komsomolskaya Pravda gazetesi muhabiri Dmitriy Smirnov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu yıl hangi liderle kaç kez telefonda görüştüğünü yazdı.

Putin’in cep telefonu olmadığına ve bütün görüşmelerini özel bağlantı yoluyla sabit bir telefonla yaptığına dikkat çeken Smirnov, ona doğrudan telefon edebilen kişilerin sayılı olduğunu, ancak acil durumlarda istisnalar yapıldığını kaydetti.

Putin’in katıldığı etkinliklerin yapılacağı mekanlara önceden özel bağlantı hattı kurulduğu belirtiliyor. Sözgelimi bir yıl önce Putin, Komsomolskaya Pravda gazetesine yaptığı gezi sırasında da bu bağlantı hattı hazır bulundurulmuş, buradan Reis Recep T. Erdoğan’la da görüşmüştü.

Öte yandan Erdoğan 19 aramayla bu yıl Putin’i en sık arayan lider oldu. Erdoğan’la Putin arasındaki görüşmeler Suriye ve Ortadoğu’daki işbirliği çerçevesinde eylemlerini detaylı bir şekilde koordine etmeye yönelikti.

Erdoğan’dan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 13 aramayla ikinci sırada yer aldı.

Putin, Kazakistan lideri Nursultan Nazarbayev’le 11, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile 10, Almanya Başbakanı Angela Merkel 8 kez görüştü.

Rus lider Ermenistan Başbakanı ile 6, Belarus Devlet Başkanı ile 5, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan Devlet Başkanı ile 3’er kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

TRUMP VE POROŞENKO: EN AZ GÖRÜŞÜLENLER

Putin’le telefonla en az görüşenler arasında sadece 2 aramayla ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko yer aldı.

İran, Finlandiya, Mısır ve Güney Osetya liderleri ile de sadece 2 kez telefon görüşmesi yapıldı.

Putin ayrıca yıl içinde neredeyse diğer tüm ülkelerin liderleriyle birer kez irtibat kurdu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]