Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna emniyet yetkilileri Türkiye’de

Ukrayna emniyeti yetkililerinin, suçlarla mücadelede işbirliği için Türkiye’ye üç günlük çalışma ziyaretinde bulunuyor.

Ukrayna Emniyet Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna Milli Polisi Başkan Yardımcısı Oleksandr Fatsevitç ve Ukrayna Devriye Polisi Başkanı Yevgeniy Jukov Türkiye’de çalışma ziyaretinde bulundukları bildirildi.

Basına yansıyan haberlere göre, Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Türk meslektaşları ile bir araya gelen Ukrayna emniyeti yetkilileri; iki ülkenin kolluk kuvvetleri arasındaki işbirliği perspektiflerini değerlendirdi.

İki ülke kolluk kuvvetleri arasındaki, tecrübe, deneyim ve işbirliği konularının görüşüldüğü toplantıda Türk polisi, Ukraynalı meslektaşlarına gerekli desteklerin sağlanması hususunda güvence verdi.

ARAÇ SOYGUNU VE OTOMOBİL HIRSIZLIĞI PATLADI
Öte yandan, uzun süredir, iktisadi ve siyasi krizin sürdüğü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de suç oranlarındaki artış endişelendiriyor.

Ukrayna Emniyet Teşkilatı Başkanı Hatiya Dekanoidze, yaptığı açıklamada Kiev’de geçen yılın ilk çeyreğine oranla 2016’nın üç aylık döneminde suç oranın yüzde 45 arttığını duyurdu. Dekanoidze, bu dönemde 30 bin 851 suçun kayıtlara geçtiğini belirtti.

Emniyet Teşkilatı Merkez Binası’nda açıklamada bulunan Hatiya Dekanoidze, “Durumu incelediğimde, özellikle belirli suçlarda endişe verici bir artış görülüyor. Ciddi bir takım sorunlar olduğunu söyleyebiliriz. En çok; hırsızlık, hane soygunu, araç soygunu gibi suçlar işleniyor. Bu durumdan kurtulmak için entegre bir yaklaşım geliştirmek gerekiyor. Başkentin güvenliğini güçlendirmek için kurumlar arasında tam bir işbirliği ve iş koordinasyonu gerekiyor.” dedi.

Kiev Emniyet Müdürü Anrey Krişçenko ise son üç yıl içerisinde suç oranların artışını ülkede devam eden terörle mücadele operasyonlarına ve sosyo-ekonomik gelişmelere bağladı. Kiev nüfusunun arttığına dikkat çeken Krişçenko, sistemin yeniden elden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]