Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Türkiye, ‘en güvenli ülkeler’ listesinin sonunda: 149. oldu

Komşusu Rusya'nın işgaline uğrayan ve savaştaki Ukrayna ise 154. sırada bulunuyor.

Her yıl Ekonomi ve Barış Enstitüsü tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Güvenli’ ülkeleri listesinde Türkiye listenin sonunda. Komşusu Rusya’nın işgaline uğrayan savaştaki Ukrayna ise 154. sırada bulunuyor.

Dünyanın en güvenli ülkeleri listesinde Türkiye, 163 ülke arasında 149. sırada yer aldı. Türkiye, Nijerya’nın bir sıra gerisinde yer alıyor. Kuzey Kore’nin ise bir sıra önünde yer buldu.

Sözcü’de yer alan habere göre toplamda 163 ülkenin incelendiği raporda ülkelerin ekonomik durumundan, savaş ve çatışma bölgelerine yakınlığına kadar birçok veri inceleniyor ve sıralamalar bu veriler incelendikten sonra belirleniyor.

Listenin başında Kuzey Avrupa’da yer alan İzlanda bulunuyor. Listede yer alan ilk beş ülke, İzlanda, Yeni Zelanda, Avusturya, Portekiz ve Danimarka yer aldı.

Dünyanın en tehlikeli yerleri olan ve listenin sonunda yer alan ülkeler ise Somali, Irak, Kuzey Sudan, Afganistan ve Suriye.

Son sıralarda yer alan ülkelerin Müslüman toplulukların yaşadığı coğrafyalarda bulunması ise dikkat çekici bir detay olarak raporda yer aldı.

Kaynak: IEP

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]