Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Parlamentosu: Ukrayna ile Türkiye arasındaki askeri anlaşmayı onayladı: Anlaşmada neler var?

Ukrayna parlamentosunun internet sitesine göre 303 milletvekili "lehte" oy kullandı.

Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), Ukrayna hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında askeri çerçeve anlaşmanın onaylanmasına ilişkin bir yasayı kabul etti. Anlaşma 5 yıl yürürlükte kalacak.

Ukrayna parlamentosunun internet sitesine göre 303 milletvekili “lehte” oy kullandı.

Söz konusu yasa, Ukrayna ile Türkiye hükümetleri arasında16 Ekim 2020’de İstanbul’da imzalanan ve son yazılı bildirimin alındığı tarihten itibaren yürürlüğe giren çerçeve askeri anlaşmanın onaylanmasını sağladığı belirtiliyor. Taraflar, anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gerekli olan iç hukuk prosedürlerinin tamamlandığını diplomatik kanallardan karşılıklı bildirdi.

Anlaşmaya göre, taraflar arasındaki işbirliği, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi alanı kapsıyor: askeri eğitim ve öğretim, aktif ya da gözlemci olarak eğitime veya ortak eğitime karşılıklı katılım, savunma sanayi izli askeri bilgi alışverişi, askeri tıp alanında işbirliği, anlaşmada ayrıca istihbarata ait bilgilerinin ülkeler arasında nasıl paylaşılacak alanları da tanımlıyor.

Bu anlaşma Nisan ayında Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nin Türkiye’ye yaptığı çalışma ziyaretinde gerçekleşen Ukrayna ve Türkiye arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin 9 toplantısı sırasında mevkıdaşı Recep T. Erdoğan ile imzalanmıştı.

Ukrayna ile Türkiye halihazırda insansız hava aracı üretiyor, Türk yapımı Altay tanklarda Ukrayna motorlarının kulanımı öngörülüyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]