Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Tokayev, Kazakistan’a Rus askerini gönderen Putin’e teşekkür etti

Rus askeri gelince Kazakistan'da olaylar aniden duruldu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Comart Tokayev, ülke çapındaki mitingleri bastırmadaki yardımları için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e teşekkür etti.

Tokayev: “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e özel şükranlarımı sunuyorum. Çağrıma çok hızlı ve en önemlisi dostane bir şekilde yanıt verdi.” dedi.

Rus askeri nakliye uçağı, “Rus NATO’su” olarak tanımlanan Kolektif Güvenlik Anlaşma Örgütü (KGAÖ) birliğinin ana kuvvetlerini Moskova, İvanovo ve Ulyanovsk bölgelerindeki hava limanlarından Kazakistan topraklarına göndermişti.

KGAÖ ordusu, ülke çapında bir protesto eylemi dalgasının ardından Kazak makamlarının talebi üzerine Kazakistan’a geldi. Tokayev’e göre, silahlı “barış güçleri” geçici olarak Kazakistan’da bulunacak.

Basında çıkan haberlere göre, ülkeye yaklaşık 2 bin 500 KGAÖ askeri personeli sevk edildi.

Rus birliklerinin Tokayev’in isteği üzerine Kazakistan’a gelmesinden sonra ülkedeki protestolar neredeyse durma noktasına geldi.

Eylemcileri “terörist” ilan eden Tokayev, güvenlik güçlerine protestocuları uyarı yapmadan ateş ederek öldürmeleri için emir verdi.

İşte silahlı çatışma anının görüntüleri:

Eylemci Saule (58)adlı Kazak kadın Cumhurbaşkanı Tokayev’in açıklamalarına tepki gösterdi: “Bizler haydut ya da terörist değil, sadece gösterilere katılan insanlarız. Kazakistan’da büyüyen tek şey yolsuzluk, ülke Nazarbayev ailesinin özel şirketine döndü.” dedi.

 

Tokayev olayları bastırmak için ülkesine Rus askerini davet etmişti.

ANALİZ | Kazakistan’daki olayların arkasında kim var?

Kazakistan’da birden bire gelişen hadiseler, bir kez daha gösterdi ki, demokrasilerde gelişmeler zamana yayılır ancak otoriter rejimlerde hadiseler tüp gibi aniden patlar.

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]