Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Kiev Çocuk ve Gençlik Sarayı’nda Türk kültürü tanıtıldı

Kiev Çocuk ve Gençlik Sarayı’nın kuruluşunun 80’inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Türk kültürü tanıtımı yapıldı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki gerçekleşen, Kiev Çocuk ve Gençlik Sarayı’nın 80’inci yıldönümü kutlamalarına katılan; Uluslararası Meridyen Okulu ile Ukrayna Türkiye Kültür Merkezi “Syaivo” kurduğu şark köşesinde davetlilere; çiğ köfte, ayran, Türk Şerbeti, Türk kahvesi ve Kiev’deki Türk ev hanımları tarafından yapılan seçme lezzetler ikram edildi. Türk mutfağı etkinliğin en çok ilgi gören bölümü oldu. Özellikle Ukraynalılar, Türk kahvesi içmek için uzun sıralar oluşturdu.

Farklı ülkelerin kültürlerinin tanıtıldığı festivalde Meridyen ve Syaivo açtıkları stantla; Türk el işi ve nakışlarından örneklerin yanı sıra ebru sanatı icra ederek Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti.

Ayrıca, Meridyen Okulu öğrencilerinden Arsen söylediği hareketli Türkçe şarkılar ve etkileyici dans figürleriyle festivale ayrı bir renk kattı.

Dragamanova Milli Pedagoji Üniversitesi öğrencileri de, Türk Kına gecesini sergiledikleri oyunla canlandırdı. Programa coşku katan Dragamanova öğrencileri gösterileriyle alkışları topladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]