Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO GALERİ] Büyükelçi Samsar, koltuğunu Meridyen öğrencilerine bıraktı

Yurt çapında ve dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, koltuğunu Uluslararası Meridyen Okulu öğrencilerine bıraktı.

Türk müteşebbisler tarafından Kiev’de açılan Meridyen Okulu öğrenciler ve öğretmenini makamında kabul eden Büyükelçi Samsar bir süre öğrencilerle sohbet etti.

Kendisini ziyaret eden farklı milletlerden ve renklerden öğrencileri sırayla makam koltuğunu veren Büyükelçi Samsar öğrencilerin taleplerini de dinledi.

Erkek öğrenciler vizesiz Ukrayna seyahati ve stat isterken kız öğrenciler okumak için Türkçe kitap istedi.
Öğrencilerin kaç dil bildiklerini ve gelecekte hangi mesleği yapmak istediklerini soran Büyükelçi Samsar, çocuklara şeker ve pasta gibi çeşitli ikramlarda bulundu.

Büyükelçi kendisini ziyaret eden öğrencilere birlikte fotoğraf çektirdikten sonra çeşitli hediyeler verdi.

23 NİSAN KONULU RESİM YARIŞMASI YAPILDI
Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Büyükelçi Samsar; “Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle buradaki (Kiev) Türk Okulu öğrencileriyle bir araya geldik. Geleneksel olarak da yerimi çocuklara bıraktım. Çocukların dileklerini dinledik isteklerini öğrendik. Bu bayram hakkında görüş alış verişinde bulunduk kendileriyle. Sempatik bir kutlama olduğunu zannediyorum. Ukrayna basını da ilgi gösterdi” dedi.

Bu sene 23 Nisan’a özel resim yarışması yaptıklarını ve çok geniş bir katılım olduğunu ifade eden Büyükelçi Samsar, Uluslararası Meridyen Okulu’nda, Büyükelçilik himayesinde geniş katılımlı bir 23 Nisan kutlaması yapacaklarını resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere; 1000 dolarlık Türkiye tatili, tablet bilgisayar ve alış veriş çekleri verileceğini söyledi.  

UKRAYNA BASINI 23 NİSAN’A İLGİ GÖSTERDİ
Küçüklere devlet adamlarının makamını bırakması etkinliği ve 23 Nisan Çocuk Bayramı Ukrayna basının ilgisini çekti.

Erken saatte Büyükelçi Samsar’ın odasına dolduran Ukraynalı basın mensuplarının 23 Nisan’ı geniş bir şekilde işleyecekleri bildirildi.

Ukraynalı muhabire Türk okulunda okuyan bir Ukraynalı öğrencinin Türkçe şiir öğretmeye çalışması ise ilginç görüntüler oluşturdu. Sunucu Türkçe şiiri tekrar etmeye çalışırken ‘bayram’ kelimesini söyleyememesi çocuklara eğlenceli anlar yaşattı. Ukraynalı öğrenci Türkçe şiir okurken okuldaki Türk asıllı çocuklar ise Ukraynaca şarkılar söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]