Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto Galeri

UEFA Başkanı: Kiev’deki organizasyon kusursuzdu!

Kiev'de Şampiyonlar Ligi finali: UEFA'nın başkanı memnun kaldı

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Şampiyonlar Ligi finali gibi büyük bir etkinliğe başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Ukrayna’nın başkenti Kiev’in diğer bütün etkinlikleri de başarıyla organize edebileceğini söyledi.

Aleksander Ceferin, Kiev’de Şampiyonlar Ligi finalini düzenleme esnasında tek bir hata olmadığını söyledi.

Ceferin: “Şampiyonlar Ligi final maçlarının mükemmel organizasyonu için Kiev ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko’ya teşekkür etmek isterim. Unutulmaması gerekir ki bu dünya seviyesinin en büyük spor müsabakasıydı ve her şeyi organize etmek da kolay değildir.” dedi.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI POROŞENKO KABUL ETTİ
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, UEFA Başkanı Alexander Ceferin ile bir araya geldi.

Kiev’in Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapmasının uluslararası toplumun Ukrayna’ya olan güvenin bir ifadesi olduğunu belirten Poroşenko, bu tür organizasyonların Ukrayna’da özellikle çocukların spora ilgisi ve futbol gelişimine ek bir ivme sağladığını kaydetti.

Poroşenko’ya verdikleri destek için tüm ekibi adına teşekkür eden, UEFA Başkanı Ceferin, özellikle misafirperverlik ve yabancı misafirlere karşı olan yakın ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti.

Poroşenko, “Ben de Kiev ve tüm Ukraynalıların gösterdiği konukseverlik nedeniyle çok mutluyum. Ukrayna’da iki kulübü ağırlamaktan çok mutluyum” dedi.

Karşılamada Poroşenko evinde iki takımında taraftarı olduğunu kendisinin Liverpool’u desteklediğini kızı ve oğlunun ise Real Madrid’i tuttuğunu söylemişti.

Bu kararın alınmasının Ukrayna için bu çok büyük bir sembolik öneme sahip olduğunu vurgulayan Poroşenko, finallerin organizasyonu için en rahat koşulları oluşturmak için bütçeden 100 milyon grivna (16 milyon 163 bin Türk lirası) kaynak ayrıldığı bir dizi yasal düzenlemenin de yapıldığını bildirdi.

Ukrayna’nın prestijli futbol turnuvalarını organize etmedeki tecrübesi olduğunu ifade eden Poroşenko, 2012 yılında Polonya ile Ukrayna’nın müşterek ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası organizasyonuna hatırlattı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak – Kiev

www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]