Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

YÖK: Türkmenistan, Özbekistan, Küba ve Çin’den alınan diplomaların teyit işlemleri hakkında duyuru yaptı.

Türkmenistan'dan kapalı zarf gelecek...

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), Ukrayna yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran ve yaptıracaklar hakkında bir açıklama yaptı.

Yükseköğretim (YÖK) Kurulu Başkanlığı yapılan duyuruda:

“Teyit işlemi, yükseköğretim yeterliklerinin denklik süreçlerini oluşturan önemli aşamalardan birisidir. İlgili işlemler Kurulumuz tarafından Dışişleri Bakanlığımızın katkılarıyla yürütülmekle birlikte; bazı ülke resmi makamlarının talebi doğrultusunda “Kişisel Verilen Korunması Kanunu” çerçevesinde, “resmi teyit belgeleri” doğrudan başvuru sahibi tarafından temin edilerek Kurulumuza sunulmaktadır.

Türkmenistan, Özbekistan, Küba ve Çin Halk Cumhuriyeti tarafından verilen yükseköğretim diplomalarının teyit belgelerinin, denklik başvuru sahipleri tarafından aşağıda izah edilen çerçevede temin edilerek diploma denklik başvurusu sırasında Kurulumuza sunulması gerekmektedir.

Türkmenistan, Özbekistan, Küba

Türkmenistan, Özbekistan ve Küba’dan alınan akademik belgelerin teyidine ilişkin resmi yazının; başvuru sahibi tarafından ilgili ülkede bulunan resmi kurumlardan kapalı zarf içinde temin edilerek Kurulumuza sunulması gerekmektedir.

Temin edilen resmi yazının, yükseköğretim kurumundan mezun olup olmadığı, mezun olduğu derece (ön lisans / lisans / yüksek lisans) ve program adı, yükseköğretimine devam ettiği yıl aralığı, devamlı (ayani / örgün, açık ve uzaktan eğitim) öğrenci olarak öğrenim görüp görmediği bilgilerini içermesi gerekmektedir.

Çin Halk Cumhuriyeti

Çin Halk Cumhuriyeti’nden alınan akademik belgelerin doğrulanabilmesi için, başvuru sahibi tarafından akademik derecelerin doğrulanmasından sorumlu merkezin web sitesinden ( www.cdgdc.edu.cn) online başvuruda bulunulması ve başvuru sonucunda temin edilen belgelerin Kurulumuza sunulması gerekmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.” denildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]