Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

CANLI İZLE: Anayasa reformu isteyen eylemciler Ukrayna Parlamentosunu kuşattı

Ukrayna’da muhalefet partilerinin 2004 anayasasına yeniden geçişi öngören yasa teklifinin parlamento başkanı tarafından reddedilmesi üzerine meclis içinde ve çevresinde olaylar çıktı.

Geri çekiliyor havası vererek birkaç gündür saldırı hazırlığı yapan, radikal guruplar sabah saatlerinden itibaren Ukrayna Parlamentosu çevresinde toplanmaya başladı.

Muhalefetin parlamentodan geçirmek istedikleri yasa teklifinin reddedilmesi üzerine muhalefet partileri meclis kürsüsünü işgal etti. Kürsünün bloke olduğu meclisin dışındaki radikal guruplar ise parlamento binasını kuşattı.

Polisin görüş mesafesini azaltmak isteyen eylemciler parlamento çevresinde kurdukları barikatlardaki çıkma otomobil lastiklerini ateşe vererek parlamentoyu siyah dumanların altında bıraktı.

Polisin gaz ve copla müdahale ettiği eylemciler ise kolluk kuvvetlerine taş, sopa ve molotoflarla karşılık verdi.

Parlamentoyu basmak isteyen gurupla, meclisin ana kapılarını koruyan muhafızlar arasında çıkan olaylarda 37 polis ve çok sayıda eylemci yaralandı.

Parlamento binasına tahrip eden radikaller, Kartal Tim’i (Berkut) bütün müdahalelerine rağmen eylemlerini sürdürüyor.

İKTİDAR PARTİSİNİN MERKEZİ BASILDI
Ukrayna’da muhalefet hâlihazırdaki daha çok cumhurbaşkanının yetkisi altındaki parlamenter rejimden yürütmenin güçlü olduğu parlamenter sisteme geçişi istiyor. İktidardaki Bölgeler Partisi ise 2004’teki başbakanın yetkili olduğu anayasaya geri dönmek istemiyor. Eylemciler anayasal reforma taleplerine karşı çıkan iktidardaki Bölgeler Partisi’nin merkez ofisini de bastı. Bölgeler Partisi’nin merkez binasının kapı ve pencerelerini kıran eylemciler binayı tahrip etti.

Başkent Kiev’de Avrupa Birliği (AB) yanlılarının başlattığı protesto gösterileri Kasım 2013’den bu tarafa aralıksız devam ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]